6028 entry daha
  • belki hatırlarsınız demirtaş'ın 'seni başkan yaptırmayacağız' çıkışından sonra pkk'nın üst düzey yetkililerinden açıklama gelmişti böyle sert çıkışlar siyasette olmaz, konuşulup anlaşılabilecek konular bunlar, hdp'nin pazarlık yapması gerekir tarzında. pkk'ya da bu ülkede vatansever diye geçinen insanlara da pek yaranamadı çoğu zaman aslında bu adam.
    partisini bölgesel bir parti olarak düşünüp kürt halkı eksenli karar verseydi yapacağı şey sadece seni başkan yapacağız sen de şu dolmabahçe'de söylenenleri hayata geçirmek için adım atmaya başla olacaktı.

    konuyu şuraya bağlayacağım bu adam ve beraberindeki parti arkadaşları pkk'ya destek olmaktan, pkk propagandası yapmaktan dolayı içeride olduklarını düşünmüyorum. 1-2 hafta sonra başkanlık oylaması meclise gelecek ve mhp'nin desteği gerekli, şu an o desteği sağlamış durumdalar. ayrıca çok büyük sonuçları göze alarak onu başkan yaptırmayan demirtaş'ı ve arkadaşlarını da bu süreçte susturmuş olacaklar.

    ama bakıyorum ki buradakiler hala pkk'lıların sonu geldi, işte siyasi kanatları çöktü hainlerin muhabbetindeler. artık o şemsiye açılmayacak kıvama gelene kadar da düşüneceklerini sanmıyorum. tabi o raddeden sonra düşünsen de boş, eylem yapsan miting yapsan da boş.

    kürt hareketi ya da bazen onla paralel hareket eden sosyalist hareket bir çok parti kurdu, bir çok partileri kapandı. cezaevleri o insanlar için bu ülkede bir gelenek oldu. bazılarını astılar, bazılarını lime lime ederek öldürdüler ama bu insanlar geri adım atmadılar. sorunu çözdü mü devletin sistematik bir şekilde bu yaptıkları, hayır direnişi büyüttü sorun yerinde duruyor. bu kişileri içeri attıranlar da biliyorlar aslında bunlar içeride iken durumun daha da kötü olacağını fakat umurlarında olan şey ülkenin daha kötüye gitmesi değil başkanlık için gerekli çoğunluk.
5329 entry daha
hesabın var mı? giriş yap