566 entry daha
  • bırak sosyal medyayı bir çok insanın ekmeğine-emeğine dokunuyor bu olay. bu kişilerden biri de benim.

    bir süredir üzerinde çalıştığım eğitimci olan babamla bir internet sitesi kurdum. bunu hazırlamak ve oturtmak yaklaşık bir 7 ayımızı aldı. çünkü ben bilgisayar mühendisi falan değilim, ve bu işten anlayan ülkede insan da yok. neyse orası ayrı bir konu.

    güzel ülkem neler yaptı peki bu süreçte;

    önce ilk darbeyi paypal'ı kapatarak vurdular. en kötü bir sitenin isim hakkını almak için 5 dolarlık kıçı kırık parayı paypal dışında adamlara yollayamıyordum. bir şekilde zor da olsa hallettik.

    her şey güzel güzel başlayacak derken google drive'ı engellediler. neredeyse tüm kaynak kodlarını biriktirdiğim dosyalara derslere günlerce erişemedim. dökümanlara ulaşamadım. tüm işlerim aksadı.

    onu da zor da olsa hallettik.

    tam güzel güzel başladık öğrencilerimize online eğitimi güzel güzel sunarken, şimdi bu sosyal medya engellemesi geldi. artık nereyi de engellediler bilmiyorum ancak panelime ulaşamıyorum. öğrenciler derslere ulaşamıyor. öğrencilerime mesaj atamıyorum. onlarla iletişim kuramıyorum. onlar da bana hiç bir şekilde ulaşamıyor. üstelik bu iş için beraber çalıştığım şirket, türkiye'nin yaptığı bu durumu resmen şaşkınlıkla izliyor. adamların bünyesinde binlerce eğitim sektöründen insan var. sırf benim ülkemin sorunları yüzünden adamlar bana "senin için alternatif bir yol çıkartmaya çalışıyoruz ama türkiye'nin bu tutumu çok iç karartıcı." diyerek bana yardımcı olmaya çalışıyorlar.

    hani şu sallayıp tuttuğunuz amerika var ya, onlar işte. onlar bana yardım etmeye çalışıyor. peki benim bu topraklarda yaşadığım ülkem napıyor? hiç bir açıklama yapmadan kafasına göre benim özgürlüğümü kısıtlıyor. bana yardımcı olmuyor. kendimi geçtim bünyemdeki öğrencileri de etkiliyor.

    ve biz bu ülkedeki gençleri yarına taşımak için ileride iyi bir meslek hayatlarına atılmaları için gereken şeyi onlara veremiyoruz.
    eğitim verme hakkımız ve onların eğitim alma hakkı engelleniyor.

    7 ay boyunca gece-gündüz emek veriyorsunuz. farklı bir bakış açısıyla yenilik ortaya koymaya çalışıyoruz. sonra da bunlar oluyor. ağa bizimle dalga geçiyor ya.

    teşekkürler ileri demokrasi.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap