50 entry daha
  • alın size blog tadında bir entry dediğim başlıktır. umarım faydalı oması dileğiyle...

    eşimle bodruma gitmeyi düşünüyorduk, ama biraz istemiye istemiye. çünkü her sene aynı yerler (bodrum, marmaris, fethiye.. vs. ) sıkmıştı artık. sonra dedik ki hadi bi kos'a bakalım booking'ten. o da nedir, aman allahım! bodrum'da 5 geceliği 1200 tl olan orta seviye 2 yıldızı bile olmayan pansiyonun aynı hatta bir tık üstü kos'ta 530tl. hemen hesapladık, bodruma zaten gideceğiz onu sayma. günlük vize (max 15 güne kadar) kişi başı 55 euro (gemi biletini aldığınız firmalara evraklarınızı göndererek yaptırabiliyorsunuz.) ayırca bir not olsun ki., günübirlik vize alanlar (max 15 güne kadar olan) schengen vizesi olmayanların vize işlemler 1 gerekli evraklar sitelerde yazıyor, ask google :) kişi başı. 35 euro adam başı git gel feribot parası (biletler internetten alınabiliyor) etti mi adam başı toplam 85 sana. 2 kişi vize ve git gel feribot 170 euro de hadi. e ne oldu? hadi kıçıboklu demeyeyim her sene gördüğümüz o güzelim bodrumun 1200tl olan konaklamam parası ile ayrı rakama geldi..

    şimdi gel gelelim asıl soruya, kos'ta nerede kalınır?

    cevap: kafa dinleyeceksen güzel güzel temiz kumlu denize gireceksen, sadece güzel yemek yerim 3-5 içerim yatarım. saat 10 da da uyurum dersen kefalos veya tigakiye git. hatta kefalos deniz konusunda daha başarılı. (bkz: paradise beach) (bkz: camel beach)

    olmaz ben erken yatmam, hareket gezme, içme çok insan severim dersen kos merkezde kal. çünkü daha çok restoran, bar vb türevi yerler var ve daha geç saatlere kadar açık, daha fazla insan var. ayrıca yanlış anlaşılmasın, merkezin denizi de güzel malum açık deniz olduğu için ancak kumsal çok az genellikle taşlı denizi.

    kos şehir merkezinde günün belirli saatlerinde bu yerlere otobüs kalkar. tabi belli saatlerde de döner ancak otobüs çok erken biter ona dikkat edin. son otobüs 18:00 civarıç mesela biz buradayken şu an kos - kefalos arası 4.80 euro. arada tigaki vb gibi yerlerde durakları var. (paradise beach durağı da var. tekrarlıyorum mutlaka gidin buraya. denizi çok temiz çok güzel..)

    kosta nerede kalırsanız kalın, ulaşım sıkıntısı çekersiniz. onun için siz siz olun bir araba ya da atv kiralayın. araçların günlüğü 25 eurodan başlar, atv ise yerine göre 15-20 arası. (biz atv kiralamıştık. atvye 5 euro mazot atıp 2 gün boyunca 30km yol gidebilmiştik)

    ve ayrı bir nokta; kos'ta mutlaka pazalık yapın. evet evet. her şey için pazarlık yapın. hatta yılmayın sıkı bir pazarlıkçı olun, ısrar edin! turklüğünüzü gösterin. elbet iniyorlar. paradise beach'de pazarlık yaparak 2 kişi günlük 8 euro olan fiyatı 5 euroya düşürüp 2 günde 6 euro cebimizde bırakmıştık. kefalosta 15euro olan atv kirasını 10 euroya, merkezde 20 euro olan atv kirasını 15 euroya düşürmüştük. hediyelik eşya alırken bile pazarlık yapın. unutmayın ki onların 1 eurosu ne yazık ki bizim 3,5tl miz. ne kparabilirsek kar :)

    şimdilik bu kadar. edit gelir elbet.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap