8 entry daha
  • dikkatsizce, saçma sapan hareketler yapıp başkalarının hayatını tehlikeye atan binlerce insandan biri. umarım en kısa sürede yakalanıp cezalandırılır.

    motosikletle ilgili konularda hep söylüyorum. motosiklet kullanırken ne yapacağımızı düşündüğümüz kadar da "başkaları ne yapar acaba"yı da düşünmek gerekiyor. inanın trafikteki diğer araçların hareket olasılıklarını düşünmekten beynim kızışıyor motosiklet sürerken.

    başlığa bakınca motosiklete çarpıp kaçacak bir araç beklentisiyle izlediğim halde, videoda sağa doğru yanaşıp yavaşlayan arabayı görünce refleks olarak "galiba bu araba sola dönecek" diye düşündüm içimden. öyle de oldu.

    çevreyolunda giderken bir yol ayrımı varsa, şimdi sinyal vermeden aniden buraya dalan olur diye düşünüp o bölgeyi geçene kadar hiçbir arabanın yanında gitmem mesela. önünde ya da arkasında olurum. ışıklarda hareket etmeden önce kırmızıda geçmesi muhtemel araç vardır diye, sağı solu kontrol edip çıkarım. park halindeki araçların yanından geçerken kapı açan olabilir, araçların arasından kedi ya da çocuk çıkabilir diye düşünerek yavaş geçerim. kamyonların yanından geçerken makas atan biri olup bir anda şeridime dalar diye temkinli davranırım. bugüne kadar bir kaza geçirmedim çok şükür. bundan sonra geçirmeyeceğim anlamına gelmez. insan yine de dalgınlıkla temkini elden bırakıveriyor. çok dikkatli olun, çok...
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap