9 entry daha
  • sevgi her şeyin merkezidir. sadece insanlar arasında olmasıyla da sınırlı değildir. sınırsız bir olgudur. diğer canlılarda hatta cansızlarda da görülür.

    bir erkeği/kadını seversiniz. güldüğünde yüzünde oluşan çukurları fark edersiniz, daha çok güldürmek, onunla daha çok gülmek istersiniz.
    bir çocuk seversiniz, aldığınız küçücük bir oyuncak, onunla oynadığınız herhangi bir oyunun onu ne kadar sevindirdiğini fark eder, daha çok sevindirmek istersiniz.
    bir dede/nine seversiniz. onu her ziyaret ettiğinizde, elini her öptüğünüzde ne kadar sevindiğini fark edersiniz. daha çok görmek istersiniz.

    bir çiçeği seversiniz, onunla konuşursunuz daha çabuk büyür. size küsmez, yapraklarını dökmez. çiçekler açar.
    bir kuşu seversiniz, onun için yaptığınız yatağa minnetle bakar. siz odaya her girdiğinizde hemen başınıza, omzunuza konar. şarkı söylüyormuş gibi öter.
    sokakta gördüğünüz bir kediye, köpeğe yemek verirsiniz, başını okşarsınız. sevincini görürsünüz, oradan ayrılmanızı istemeyişiyle duygulanır, daha çok seversiniz.
    sahibi eve gelen kedinin sevinçle zıplamaları, ölen sahibinin mezarından ayrılmayan köpeğin sadakati ve daha niceleri.

    cansızlarda bile sevgi vardır.

    bir kek yapmak istersiniz. sevdiğiniz arkadaşlarınız gelecektir. yumurta aynı yumurtadır, şeker aynı şekerdir ama tat aynı tat değildir. kendi kendinize yaptığınızdan çok daha farklı olmuştur. içine, onlara olan sevginiz katılmıştır çünkü.
    sırf okumak için bir kitap okur beğenmezsiniz. "eh işte bir kitaptı." dersiniz. aradan zaman geçer, iştahla okur, kelimelere, duygulara dikkat kesilirsiniz. ne kadar güzel olduğunu fark eder, daha çok seversiniz.

    işte bunlar sevgidir. saf olandır, özen gerektirendir, basit ama bir o kadar da özel olduğunu bildiğinizdir. istisnasız herkese lazım olandır.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap