• tam metni; ''uluslararasında hep birlikte altını devreye sokalım. döviz baskısından piyasaları kurtaralım. yerli para birimleriyle borçlanmanın yollarını arayalım. dövizle borçlanmayı bırakalım. hükümetimiz medya vs. sağolsunlar. ama avm'lerde vs hep döviz yoluyla kiralamayı seçiyorlar. bunlarla ilgili gerekirse geçici bir düzenleme yapılır. yerli para birimiyle bu süreci atlatmalıdır. diğerinde emperyal mantık var. öbür tarafta çırpınan battı batacak durumunda olan esnaf var. en sinsi işgal teşebbüsünü atlatan bu millet ekonomik baskılara karşı da kendisini müdafa edecektir." olan, cumhurbaşkanı erdoğan'ın bir başka fantastik beyanı.

    avm ve harici dükkan sahiplerinin dövizle kira istemesi kısmına katılmakla birlikte; ben şahsen, beyefendiye ekonomi öğretmenin imkansız olduğunu geç de olsa idrak ettim.

    daha öncede, enflasyon ve faiz ilişkisini idrak edemediği için şöyle açıklamaları olmuştu.

    bir insan, ülkenin merkez bankası da dahil ticaret yapan bütün kurum ve kuruluşlarının zevkten döviz tuttuğunu sanıyorsa artık yapacak bir şey yok.

    şimdi beyefendiye öğretilmesi gereken iki öncelikli konuyu ben buradan yetkililere duyurayım; makro iktisat nedir? mikro iktisat nedir?

    açıklamanın diploma yaktıracak kısmı ise; ''döviz ile borçlanmayı bırakıp lira ile borçlanmanın yollarını arayalım.''

    biz, eğer şirinler köyünde yaşasaydık * dediği doğruydu ama türkiye cumhuriyeti diğer ülkelerle ticaret yapan, global pazarın parçası olan bir ülke. *

    bu cihan devleti, petrol ve doğalgaz ithal eden bir ülkedir. bugün, petrolun varil fiyatı emtia işlemlerinde türk lirası değil dolar bazında işlem görür. acaba niye ? sen, suudi arabistan'a gidip şunun şurasında cihan devletiyiz. şu varil petrolu dolar gibi daha stabil ve dünya pazarında geçerliliği olan kur yerine bizim 1 yılda %20 değer kaybedebilen kurumuzdan bana sat diyemezsin. dersin de alacağın cevap şu olur.

    ha.. ben, bunlarla uğraşmam arkadaş, emperyalist oyunlar diyorsan ki az önce dedin. o zaman;

    (bkz: basarız sikkemizi, yaparız alışverişimizi)
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap