6 entry daha
  • sinemayı çok fazla seven biri olarak sinemada film izlemeye gitmiyorum hatta prensip olarak türk filmine gitmiyorum yabancı filmler de altyazılı ise kırk yılda bir gidiyorum işte. bunun sebeplerinden en önemlileri kaliteden yoksun türk filmleri ve daha çok seyirci için vizyona dublajlı sokulan yabancı filmler.

    sinemada gösterilen filmlerin kalitesi öylesine düştü ki artık sinemeya giden insanlara filmden anlamıyor gözüyle bakıyorum. misal bugün sinemaya gidecek olan biri ya görümce ya ikinci şans ya çakallarla dans 4 ya adam mısın filmine gidecek ki bu filmlerin muhtemelen şu anda gösterimde olmadığı bir sinema salonu yoktur. üçü komedi biri vıcık vıcık aşk filmi. bir tanesi öylesine tutmuş ki dördüncüsü çekilmiş bir tanesi televizyonda şakşabanlık yapan üç beş güya futbol yorumcusunun filmi diğeri de eskinin türkücüsü bugünün jönü(!) olmaya çalışan bir adamın filmi. diğeri de kadın komedyen olmaya aday ama vasat film yapmaktan kendini alıkoyamayan başka bir gişe canavarının filmi.

    hal böyle olunca bu filmlere sinemada izleyecek kadar değer veren birinden ben iyi bir sinema bakışı ya da zevki beklemem ki belgeselde de söylendiği gibi bu insanlar sinemaya değil eğlenmeye giden insanlar. çünkü sinema bu değil!
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap