1081 entry daha
  • taraf olmak ahmaklıktır. türkiye sınırlarına yüzlerce tank dayanmasına rağmen, ismet paşa'nın 2.dünya savaşını tek bir şehit vermeyerek atlatmasının sebebi ne mihverlere ne müttefiklere son ana denk renk vermemesidir.

    başımızdakiler öyle berbat bir dış politika uyguladı ki; en ufak kıvılcımla yanacak hale geldik. benzini döken, kıvılcım çakandan daha suçlu! biz birgün şangay'lı olduk, birgün nato'lu, bir gün ab'li, birgün ümmetçi... hiçkimseden olamadığımız gibi bir de kimsesiz kaldık.

    devletler arasında haysiyet, onur ve duygu yoktur. çıkar vardır. diplomasi vardır. domalana gömmek serbesttir. aynı bizim suriye'ye, libya'ya, esad'a, kaddafi'ye yaptığımız gibi... sen devletsen mesuliyetin bunu engellemektir.
    rusya büyükelçisine bu suikasti yapan fetocu da olabilir, abd'li de olabilir, israil de, rusya da . 3 el ateşle rusya ile düşman olabilecek hale gelebiliyorsan, ya da abd'nin demokrasi getirmesi gereken kaotik duruma gelebiliyorsan, ya da nato'dan müdahale gelecek hale gelebiliyorsan suç kimin? . .
    ne nato'nun, ne rusya'nın, ne abd'nin ne diğerlerinin... hiçbiri suçlu değil, devlet yönetmenin, diplomasinin, küresel stratejinin gereğini yapıyorlar.

    suç kimde biliyor musuz?

    bu tetikçi hareketlerinin çok büyük başarılı sonuç vermesini sağlayacak şekilde türkiye dış politikasını yalnız, başarısız ve kırılgan hale getirenlerde...
460 entry daha
hesabın var mı? giriş yap