3 entry daha
  • istanbul'da vefat eden şair, yazar ve edebiyat tarihçisi şükran kurdakul'un (77) cenazesi, toprağa verildi.

    kurdakul'un naaşı, kızıltoprak zühtüpaşa camii'nde öğleyin kılınan cenaze namazından sonra törene katılanların alkışları arasında cenaze arabasına konuldu.

    şükran kurdakul'un cenazesi daha sonra götürüldüğü sahrayıcedit mezarlığı'nda defnedildi.

    törene, kurdakul'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra disk genel başkanı süleyman çelebi, eski bakanlardan ercan karakaş ve prof. dr. toktamış ateş'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

    törene katılanlardan sanatçı müjdat gezen, kurdakul'un çok iyi bir şair olmasının yanı sıra çok iyi bir insan da olduğunu ifade ederek, "türk edebiyatı ve insanlık çok büyük bir değer kaybetti" dedi.

    yazar yaşar kemal de, kurdakul'un en eski arkadaşları arasında yer aldığını belirterek, türkiye işçi partisi'nde 8 yıl beraber çalıştığı şükran kurdakul'un çok çalışkan bir insan olduğunu anlattı.

    kemal, "o, çok iyi bir şairdi. o da yetmedi, edebiyat tarihleri yazmaya başladı. en iyi edebiyat tarihi yazanlardan bir tanesiydi" diye konuştu.

    çağdaş yaşamı destekleme derneği (çydd) genel başkanı prof. dr. türkan saylan da, kurdakul'un cumhuriyet'i kucaklamış bir atatürk çocuğu olduğunu vurgulayarak, "dimdik ayakta durmasını bildi ve bütün gençliğe atatürk, anadolu ve şiir sevgisini aşıladı" şeklinde konuştu.
    medyatava.net'ten
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap