26 entry daha
  • filmin, biyografi dalında başarılı olmasına rağmen sinemaseverler arasında pek bilinmemesinin sebebinin, ramanujan'ın gerçek hayatta arkaplanda kaldığından kaynaklandığını düşünüyorum. bu yüzden filmi izledikten sonra etrafınızda hislerinizi ve düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz çok fazla insan olmayacak muhtemelen.. hiç olmazsa imdb puanı, filmi izleyen bir avuç insanın yüreğine su serpiyor olsa gerek.

    filmde ramanujan'ın özgün dehasının yanısıra üzerinde durulan bir diğer ilgi çekici konu ise gerçekten hikayeleştirildiği kadar hüzünlü geçen hayatı.. bu hayat hikayesini de hüzünlü kılan ise içerisinde büyüdüğü kültürün ve inancın (brahmanizm) kendisine, zekasına, yapabileceklerine vurduğu ket ve zekasının önüne çektiği set.. ölüm sebebi her ne kadar tüberküloz olarak kayıtlara geçtiyse ve her ne kadar hakikaten öyleyse de.. ben asıl ölüm nedeninin, yaşamını şekillendiren ve "ölümüne" bağlı olduğu inancının ta kendisi olduğunu düşünüyorum.

    filme başlamadan önce hayatına bir göz atmanızı tavsiye ederim. çünkü izleyeceğiniz hikayenin kahramanı, genç yaşında dünyaya veda etmesine rağmen bulduğu formüller dolayısıyla matematikte ölümsüz olmayı başarmış olağandışı bir dehadır.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap