12 entry daha
  • sınıf tekrarının olmadığı, devamsız öğrencilerin devamsızlıklarının silindiği, disiplin suçlarının kayıtlara geçmediği, keyfi olarak yazılıya girmeyen öğrencinin yazılıya girmesi için yalvarıldığı, yazılılardan alınan 02 (sıfır iki) puanı iki sözlü notu ile kurtarmak yetmediği için yönetmelikle öğretmenlerin 3 tane derse katılım puanı eklemelerinin istendiği bir sistemde tüm öğrencilerimiz takdirlik olmasın da ne yapsın?

    geçen öğrenci mesaj attı. "hocam projeme 100 verin takdir alacağım." diyor. proje alanlara baktım resmiyette proje aldığı falan yok... gece bir daha mesaj atıyor: "vermeyecekseniz matematikçiden isteyeceğim. " ertesi gün de not verilmedi diye surat asıyor.

    hak etmediği notu istemeye utanmıyor ama... çünkü böyle yetiştirildi. bir nesil bu şekilde topluma salındı. hepsi mükemmel, hep başkası suçlu...

    nasıl ki bir bitkiye durmadan su verdiğinizde büyüyüp gelişmek yerine çürürse, hak etmediğinin kat kat fazlasını verdiğiniz kişiler de toplumu çürütür.

    yansımasını sözlükte görüyoruz işte. küfür etmeyi erdem, iyilik etmeyi enayilik olarak gören yeni yetmeler uzağınızda değil. onları hemen tanırsınız çünkü kahramanlıkları cahilliklerindendir. hakaret eden, aşağılayan ve başkalarının değerleriyle dalga geçen tahammülsüz kimselerdir.

    toplumu yok etmenin en kolay yolu bir nesli cahil bırakmaktır. başardığınızda diğer nesiller daha kolay şekil alacaktır. biz bunu el birliğiyle başardık. gerisi artık çok kolay. "sözlük çok bozuldu yeea" demeyin boşuna... bozulmayan ne kaldı ki?
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap