6136 entry daha
  • kendisine özel bir sevgi beslediğim, genel olarak da kişiliğine saygı duyduğum asil hayvandır.

    *sizinle kafa tokuşturması, iyi bir iletişim halinde olduğunuzu belirtir.
    *sizi yalaması, kendi dünyasına kabul ettiğini gösterir.
    *guruldama ya da hırıldama şeklinde çıkardığı sesi sadece mutlu, huzurlu ve kendisini güvende hissettiğinde çıkartmaktadır. zira, uyurken yanına gidip sevip uyandırırsanız o sesi hemen keser. sizi tanıdıysa yine motoru çalıştırır.

    ayrıca bu sesin, insanı rahatlatıp, kalp ritmini de düzenlediği söyleniyor. akrabalarımdan birisi kalbinden by-pass geçirdi. köyde bahçe işlerinden yorulup uyuduğunda eve alışık bir kedi de kucağına atlayıp uyurmuş. doktor kontrolünde daha iyi sonuç almış. mucize kedi hırıldamasında olabilir.

    bir başka enteresan özelliği de, rahat uyuyacak yeri tespit edebilme özellikleri. bazen bize göre çok sıkışık gibi duran yerlerde uyumaya çalışmalarının bir sebebi bu. yeni taşındığınız evde yatak odasına bir kediyi bırakın. oynamaktan sıkıldığında uyuyacak yer aramaya başlayacaktır. ilk olarak güvenli ve üstü kapalı bir yer tercih etse de tespit edeceği yer, şüphesiz ki uyumak için en uygun yerdir. bu insan için de geçerli. yatağınızı oraya konumlandırabilirsiniz.

    sakin karakterli, sevgi budalası, tırmalamayan ve çok uyuyan bir kedi isterseniz, himalayan ve özellikle erkek olanları tercih ediniz. her kedinin farklı bir karakteri olsa da erkek kediler daha sevgiye dönüktür. dikkat! bu cinsler genellikle kucakta durmaktan hoşlanmazlar.
    edit: imla
6099 entry daha
hesabın var mı? giriş yap