648 entry daha
  • seks ve uyuşturucuya ulaşmanın amsterdam'dan daha kolay olduğunu düşündüğüm şehir. peşte tarafında gece yürürken fahişeler koşturarak üzerinize gelir kenar sokaklarda, bir çoğu gençtir. ne kadar reddetseniz de zorlar, kendini satmaya çalışır hatta bazıları sizi beğenirse bedava yapacağını söyler yine reddederseniz zorla öpmeye çalışır ve çoğu zaman gideceğiniz yere kadar takip edebilir. tehlikeli değiller gördüğüm kadarıyla

    aynı şekilde uyuşturucu satıcıları her yerde karşınıza çıkabilir. herhangi bir sokakta yürürken araba ile karşınızda durabilir veya yürürken yanınıza gelip sattığı uyuşturucu maddeleri sayabilir. bu satıcılar görece daha tehlikelidir ama zarar gelmez bir çoğundan, eğer biraz cesursanız ve alkolü seviyosanız çok eğlenebilirsiniz satıcılarla.

    şehirde sovyet egemenliğinin etkisi bariz bir şekilde görülüyor. genel olarak şehrin insanı ingilizce bilmiyor ve hatta çoğu turistik bölgede ingilizce yazılar yok sadece macarca var.

    bende asıl iz bıraktığı nokta ise bu şehrin; chain bridge oldu. iki tane portekizli sayesinde köprünün tepesinde gizli bir geçit olduğunu öğrenip adamlarla köprüye tırmandım. o yükseklikte geçidi bulmaya çalışmak zaten zor oldu ve bulamadık ama o köprüye tırmanmanın verdiği adrenalin vazgeçilmez. ilgili video için:
    https://youtu.be/scx9zhdivlw

    eğer bir gün giderseniz budapeşteye ve cesursanız, köprüye tırmanın ve geçidi bulun.
629 entry daha
hesabın var mı? giriş yap