31 entry daha
  • --- spoiler ---

    filmde ana karakterler erkekler de olsa, kadınların hikayeleri içime oturdu. ziyaretçisi bol olan kadını yargılayan insanlar, ziyaretçileri yargılamaz, kadın toplum tarafından "istenmeyen" kadın olsa da diğerleri hayatlarına kaldığı yerden devam eder. şuan adını hatırlayamadığım tiyatrodaki kırmızı paltolu kadın, boşanan ailede bile kadının çocuğuyla ayakta durabilmek için gece yarıları çocuğunu orada burada koltuk üzerinde uyutmak zorunda kalması. yaşlı adamın karısının, kocasına olan sevgi ve bağlılığı ve bunun karşısında adamın genç kadınları ziyarete gidip zar zor geçinen ailesine rağmen, meblağı bile önemsemeden yüklü miktarları diğer kadın ve çocuğuna harcayabilmesi, banyoda savunmasız bulduğu bir kadına hastalığına ve yaşına rağmen taciz/tecavüz edebilmesi. tacize uğrayan kadının henüz iyileşmemiş fiziksel yaraları ve iyileşmeyecek ruhsal yaralarına (bakınız taksideki kadın) rağmen, adamı affedebilmesi ve hayatına başka bir olayla girmesini istememesi.

    tüm bunların karşısında diğer tarafta olayın "şeytana uydum" diyebilecek kadar basit, olağan ve acınası görülmesi. ve malesef bunun sadece filmlerde olur bir hikaye olmaması.
    şu dünyaya adapte olmakta her geçen gün daha da zorlanıyorum.

    --- spoiler ---
    ashgar farhadi nin beni dünyadan biraz daha koparan filmi. şu satırları yazabilmek için bile filmi izlememin üzerinden 24 saat geçmesi gerekti. ve hala cümlelerimi toparlayabiliyor değilim. cümlelerdeki kopukluklar affola
159 entry daha
hesabın var mı? giriş yap