21 entry daha
  • malumunuz kabataş'a martı konduracakları için bir günde karar verip iskeleyi kapadılar. çok büyük çözüm bulmuş gibi, kabataş'ı kullanan binlerce yolcuya alternatif olarak var olan diğer iskeleleri kullanması söylendi. (allah allah benim hiç aklıma gelmemişti, iyi ki söylediniz)

    peki dedik, beşiktaş iskelesini kullanmaya başladık(sanki başka şansımız varmış gibi). devlet malzeme ofisi kılıklı otelle başbakanlık arasındaki yoldan caddeye çıkıyor, oradan da taksiye biniyorduk. çünkü iskelenin önüne araç girişi yasaklanmıştı. (bunu yaparken kime sordular bilmiyorum, bana sormadıklarından eminim.)
    aa bir gün baktık ki o yolu da kapamışlar. başına da polis koymuşlar. yani caddeye çıkmak için deniz müzesi boyunca yürüyüp, kaldırma park etmiş arabalardan yol bulabilirsen, caddeye çıkıp, geldiğin kadar daha yol gitmen lazım. (bu arada deniz müzesiyle otel arasında bir koridor var. onu da açabilirlerdi ama niye açsınlar ki, halk kim köpek ya)

    eş zamanlı olarak başbakanlığın caddeye bakan tarafındaki yola da bariyer kurmak yetmediği için duvar ördüler, çit çektiler. (ben yıllar önce libya'da kaddafi'nin sarayının yüksek yüksek duvalarını görmüştüm. niyeyse o geldi aklıma) bu entryde arkadaşımız detaylıca anlatmış*.(bkz: #64926821)

    her sabah sinirleniyorum ben. her sabah söyleniyorum. canım acayip sıkılıyor. biz bu insanlara ne yaptık da bizden bu kadar nefret ediyorlar diye düşünüyorum. canımızın değeri yok anladık da bari yaşarken azıcık insan muamelesi görsek. böyle böyle kendimi gaza getiriyorum, oraya buraya şikayet mailleri atıyorum (gerçekten süper bir yöntem siz de deneyin, zekanızla nasıl alay ediliyor görün, bu zevki kaçırmayın) bazen yanımda işten arkadaşım oluyor, onun da beynini yiyorum. "konuş sen konuş, alacaklar seni bir gün" diyor bana. (bu da yeni moda, ağzımızı açsak biri atlıyor, aman sus diye. resmen kendi kendinizin polisi oldunuz, dur ya daha gelmedi diktatörlük)

    son on gündür de iskelede bizi kamuflajlı askerler karşılıyor. ellerinde tüfekleri, buz gibi bir suratla vapurdan inenlere bakıyorlar. bizi korumak için mi, yoksa korkutmak için mi ordalar bilmiyorum.
    ama normal değil, bunlar hiç normal değil, ben normali deli gibi özledim.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap