51 entry daha
  • --- spoiler ---
    müzikler filmdeki dramayı arttıracak kadar iyi olmuş. ilk 20 dakikası, sonrasındaki 2 saatin aksine draması yoğun bir şekilde geçti.

    polis yüzünden 10 kişi öldü denmiş. olay zaten o değil mi? yaşadığı kayıbın travmasıyla iyiyle kötünün ayrımındaki hakimiyeti kaybeden polis için ondan sonrası tamamen gri bir alanda geçiyor. artık tek amacı, yaşadığı acının bir benzerini karşısındaki kişiye yaşatmak. bu hırs o kadar gözünü bürüyor ki, suçundan emin olamadığı şüphelilere bile suçluymuş gibi davranıyor, kanunları çiğniyor, ahlak çizgisinden iyice kopuyor. son sahnedeki ağlamasından sonra muhtemelen altından kalkamayacağı bir suçluluk duygusuyla boğuşacak zira katil öldüğünde o duygusuz adam motivasyonu da gidiyor olmalı.

    filmin bir diğer sevdiğim tarafı, her ne kadar cılkını çıkarmasa da, seyirciyi polisin tarafına sokarak bizi de hukukun çiğnenmesini istememize dair dürtmesiydi. polis eve girince, her seferinde katili dövünce, katil her seferinde kaçtıkça, kızın babasının evine gidince biz de polis gibi düşündük, hissettik, sabırsızlandık, sonunda da tatmin olduk. zaten her gün sokakta, burada, sosyal medyada gördüğümüz haberlere tepkimiz de aşağı yukarı böyle değil mi? biz de hukuku tanımadan, yasa uygulayıcılar gibi hakettiği cezayı almadığını düşündüğümüz suçlular daha da beter ceza alsın, bedel ödesin istemiyor muyuz? yani film artık hukuka, devlete, polislere güvenmeyen, inanmayan bizlerin bir portresini çizmiştir. bir nevi bizi ifşa etmiştir.

    filmle ilgili sevmediğim yegane şey, bir sürü şey yapan ancak rahat rahat sokakta dolaşabilen, markete eczaneye girebilen suçlu profilinin burada da olmasıydı.
    --- spoiler ---
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap