5 entry daha
  • öncelikle, sen haksızsın ibne diyeceğim kadın. o da sırf adamı öldürdüğü için, ne olursa olsun böyle bir hakkı olmadığı için.

    diğer konudaysa zaten ortak bir yanlış var, mektuptan belli ki iki taraf da gayet isteyerek böyle bir işe kalkışmışlar. yanlış ya da doğru, kendi kararları. orada bize laf düşmüyor ne yazık ki.

    çocuklara üzüldüm. bunu bilerek yaşamak kolay olmayacak onlar için. eşi de keza, eğer düzgün bir adamsa yazık olmuş güzelim aileye. ama bundan fazla yorum yapmak bizim haddimiz değil.

    birkaç entry üstte kadın sırf türbanlı diye ikiyüzlülük yapıldığına dair bir yazı var. bu konuyla alakalı bir yorum yapmamış olmama rağmen, ben de aklımdan "oha lan bir de türbanlı kadın" diye geçirdiğim için sana da birkaç lafım var:

    birincisi, türbanlı kadının bunu yapmasına şaşırmamın sebebi; türban takan kadının islam şartlarına göre yaşıyor olması gerektiği algısına sahip olmam. bence gayet normal bir düşünce, yoksa neden türban taksın değil mi? şaşıracaksın ama bu düşünce, islami şartlara göre yaşamayan bir diğer kadının da "ahlaksız" olduğu anlamına gelmiyor.

    şöyle açıklayayım; herhangi bir dine mensup olmayan ya da olan ama ona göre yaşamayan bir kadının, bir erkekle beraber olmasını ya da eşini aldatmasını, sadece şu yüzden türbanlı kadından ayırırım : türbanlı kadın ikiyüzlü, çünkü inançlı gibi görünüp, dininin yasakladığı şeyleri yapıyor. yani kendi dinine göre, ahlaksız bir kadın. burada türban zaten sadece dini temsil ettiği için kalkıp da başka ahlak kurallarından bahsetmek doğru olmaz, çünkü o kurallar herkesi kapsar.

    senin dediğin gibi "başı açık olanın ahlaksız olduğunu ön koşul olarak" kabul etmiyorum anlayacağın. farklı kulvarlarda bulunduklarını düşünüyorum. fazla kafa yormadan, portakal ile elmayı toplamaya kalkmamanı öneriyorum.

    edit: "2 entry üstte" demiştim, arada gelen entryler olmuş. "birkaç entry üstte" olarak düzelttim.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap