10 entry daha
  • --- spoiler ---
    büyük bölümü tek mekanda geçmesine ve bir grup insanın başka bir grup insanı öldürmeye çalışması gibi basit bir konusu olmasına rağmen -benim dalgınlığıma gelmiş olmasından mıdır bilmiyorum- film boyunca "darcy kim, tad kim, werm kim, ölen kız kimlerdendi, sarışın kız diğer müzik grubundan mı, o zaman niye onlarla gitmedi, kim kime niye ihanet etti, diğer müzik grubunu salarlarken bunları niye salmadılar" gibi sorularla boğuşup durdum ve bunca emeğin sonunda elime bir şey de geçmedi. işleyiş o kadar kolay ve ham kaçmış ki biraz karıştıralım, derin görünür düşüncesiyle düz bir ipe manasız düğümler atmışlar ve seyir zevkini baltalamayı tercih etmişler. faydasız bir seçim diyerek geçiyorum.

    filme gelecek olursak, finaldeki comeback'in hazzı olmasa 5/10, comeback'in hatrına zoraki bir 6/10. ayrıca bazı yorumlarda belirtildiği kadar gore değil, ya da benim gözüm fazla alışkın, bilemiyorum. pek korku gibi de gelmedi, daha çok gerilimi ön planda tutmaya çalışmışlar. isminin hakkını verircesine yeşilin her tonunu barındırıyor bu arada. bir iki başarılı plan da vardı (filmin başında bisiklet sürme planı güzeldi ama atmosferle en alakasız plan olabilir). sonuç olarak, hafızamda hızla yerini kaybedecek filmlere bir yenisi eklenmiş oldu. ötesi değil.

    filme ayırdığım sürenin en tuhaf kısmı ise, film bittikten sonra künye araştırması yaparken başroldeki anthon yelchin'in geçen sene saçma bir kazada ölmesini öğrendiğim kısım oldu sanırım. birtakım ilginçlikler.
    --- spoiler ---
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap