9 entry daha
  • evrimcilere göre homo habilis ile homo sapiens arasındaki basamak..
    homo erectus, dik yürüyen insan anlamına gelir ve fosilleri önceki yapılarda görülmediği kadar diktir.
    kafatası hacmi modern insandan daha küçüktür (900-1100 cc) ve kalın kaş çıkıntıları vardır.
    pekin adamı ve java adamı adları konulan ve asya'da bulunan iki fosil ile dünya bunları tanımıştır, ancak gerçeklikleri şüphelidir. bir de kenya'da bulunan 12 yaşındaki turkana çocuğu* fosili vardır.

    homo erectus ile güney maymunu da denilen australopithecus'ların yapısı arasında büyük bir uçurum vardır. böyle bir uçurumun var olamayacağını bilen evrimciler homo habilis adlı ara formun var olduğunu belirtirler. modern insana giden yoldaki ilk insan atasının homo habilis olduğu söylenir. oysa dini kaynaklar homo habilis'i insan olarak kabul etmez, onun bir maymun türü olduğunu bu nedenle de adını australopithecus habilis (yani alet kullanabilen güney afrika maymunu) olarak zikrederler.

    evrimciler şöyle bir sıralamadan bahseder:
    1- australopithecuslar
    2- homo habilis
    3- homo erectus
    4- homo sapiens

    oysa yaradılış'ı savunan kaynaklar, homo erectus, homo sapiens, neandertal insanı gibi formların aynı zaman diliminde yaşadığını söyler. kızılderili, çinli, aborjin, pigme ırkların yapılarında nasıl farklılıklar varsa, bu türler arasında böyle farklılıklar olduğunu, ancak ve en nihayetinde hepsinin (farklı tip ve yapıda da olsa) aynı zaman diliminde yaşayabilen insanlar olduğunu belirtir..
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap