18 entry daha
  • gerekçeler gayet güzel açıklanmış bunlar küçük teferruatlar gibi görünse de önemli şeylerdir. herkes işin konforu açısından istenilmediğini düşünüyor ama öyle değil arkadaşlar. rehberlik servisi odası olmaması bile okullarda rehberlik hizmetinin işleyişine çok zarar verir. yine ama konfor diyenler için diyorum bunu.

    asıl mesele şu ki bu insanlara rehber öğretmen unvanı vermek bütün sorunların başlangıcıdır bence. gel gelelim diğer bütün öğretmenlik bölümleri öğretmen lisesi mezunlarına ek puan avantajı sağlarken pdr bölümü bunu sağlamayan tek bölümdü ve oldukça da yüksek puandan alım yapıyordu. (şimdilerde düştüğü herkesin malumu lakin bir yıl önceye kadar bu böyleydi.) bu program mezunları öğretmen unvanıyla atanıp bir öğretmen misali çalışmadıkları için yani derse girip kürsü, tahta önünde ders anlatmadıkları için diğer okul eşrafının gözüne batabiliyor.

    lisede okulumda memurlar vardı ve odaları vardı, hemşire vardı ve odası vardı; genelde de örgü örer, çay içer, kızlarla dedikodu yapar 9-15 arası çalışır giderdi. kalan zamanlarda öğrencilere sevk verir ya da acil durumlara müdahale ederdi. işi de buydu zaten. ama kimse bu insanlara hemşire öğretmen ya da memur öğretmen dememesinden mütevellit kimsenin gözüne batmazlardı.

    şu insanları bir rahat bırakın kardeşim işlerini yapsınlar. işleri gerçekten çok önemli ve zor. hepsi elbette iyi yetişmiş ve kalifiyeli insanlar değiller ben zaten bir insanda bir işi yapabilmesi için teorik bilgilerinin dışında en başında o işi yapacak yeteneği olması gerektiğine inanırım ancak bu zaten ne yazık ki bütün kamu daireleri arasında yaygın bir durum. yine de şu meslek grubunun çalışanlarına olan ön yargıyı başka yerde göremiyorum. etmeyin artık el insaf
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap