13 entry daha
  • işe öglen yemeğı götürmek en başlarında gelir. sağlıklı beslenme amacıyla başlamıştım. artı olarak aylık yaklaşık 150 tl tasarruf sağlıyor. yine sağlıklı beslenme nedeniyle abur cubur alma bitti, dolayısıyla buradan da kayda değer tasarruf var.

    kilo verdiğimde kıyafetlerimi mahalle terzisine götürüp parça başı 5 tl'ye daralttırdım. 1-2 çok büyük olan dışında hepsi gayet güzel oldu, yeni kıyafete gerek kalmadı. böyle bir duruma düşerseniz önce 1-2 parça verip deneyin, memnun kalırsanız kalanları da verin. kıyafetlerinizi çok eskiyene kadar giyin.

    temizlikte market sirkesi-karbonat-limon tuzu üçlüsü kimyasal temizleyici ihtiyacınızı oldukça azaltır, hem de sağlığınıza da olumlu etkisi olur.

    elbette sosyalleşirken çok pahalı yerlere gitmemek veya az gitmek oldukça tasarruf ettirir. bu tarz yerleri arayıp bulmak gerekiyor. ben eskiden orta üstü yerlere daha sık giderdim artık oldukça azalttım. orta karar hatta salaş ama temiz yerlere gitmeye çalışıyoruz arkadaşlarımla.

    sinemaya gidecekseniz indirim sitelerinde neredeyse her zaman olan kuponlardan almak iyi bir yol. özellikle haftasonları çok pahalı oluyor.

    vadesiz hesapta çok para tutmam. en ufak miktarı bile en kötü günlük faize koyarım. 1 lira bile kazançtır.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar. başka gelirse editlerim.

    edit: devamı buralarda (bkz: #68396958), (bkz: #69215593), (bkz: #71474645)
1235 entry daha
hesabın var mı? giriş yap