90 entry daha
  • daha önce yazdıklarıma ((bkz: #67745491)) ek olarak biten kalem pillerinizi atmayın ve bilgisayarınıza yakın bir yerde küçük bir kalemlik veya kutuda saklayın. farenizin pil ihtiyacını bitti sanılan ama aslında bitmeyen o pillerle karşılıyorsunuz. öyle kısa süreler de değil, baya götürüyor. fare de çalışmamaya başlayınca atabilirsiniz.

    tasarruflu ampuller hem uzun ömürlüdür hem de elektrik tüketiminizi azaltır. özellikle çok yaktığınız lambalardaki ampulleri tasarruflu olanlarla değiştirin. sarı ışığa alışan bünye zamanla beyaza alışıp sarıyı yadırgar hale geliyor.

    çamaşırlarınızı birikmeden ve makine dolmadan yıkamayın. yumuşatıcıya para vermenize gerek yok. market sirkesini yumuşatıcı olarak kullanabilirsiniz. hiçbir farkı olmuyor yumuşatıcıdan. hem de daha az kimyasal kullanmış oluyorsunuz.

    çeşitli ihtiyaçlarınızı internetten indirimler bulup karşılayın. arayınca öyle güzel indirimler bulunuyor ki şaşarsınız. mesela gıda olarak hem daha ucuz hem daha kaliteli ürünler alabiliyorsunuz.

    pazarlık yapmayı öğrenin. unutmayın türk insanı çakaldır. kurumsal büyük mağazalar dışında hem küçük esnaf hem de sokak satıcılarıyla pazarlık yapabilirsiniz. asla çekinmeyin. mesela çiçek almanız gerekirse sokakta çiçek satan roman ablalarımızın söylediği fiyatın yarısını önerin, önce biraz nazlanırlar ama vazgeçer gibi yapınca kabul ederler.

    erkekler sadece saç sakal kesimi yaptırıyorsanız çok lüks kuaförlere gitmenize gerek yok. bugün bir saç kesimine 50 100 tl verenler oluyor, bu çok fazla ve gereksiz. benim berberim en son saçı 25 tl'ye kesiyor mesela, 1.5 ayda bir yeterli oluyor. sakalımı her gün traş olmam gerekmediğinden haftada bir kendim kesiyorum.

    saç boyatan kadınlar da boyalarını kendileri evde süremiyorlarsa dahi en azından boyalarını kendileri alıp kuaföre gidebilirler. bu da kuaför ücretini azaltır. kendileri boyatıyorlarsa zaten mesele yok.

    toplu taşımanın öneminden bahsedilmiş. arabanız varsa dahi tenha saatlerde ayakta kalmadan gidebileceğiniz vakitlerde toplu taşımayı tercih edin. özellikle metro kullanma imkanı varsa mutlaka kullanın.

    temizliğe kadın tutuyorsanız haftada yarım gün almakla tam gün almak arasında fark yoktur, zira saatler geçtikçe yorgunlukları artar, yavaşlarlar ve kahve-sigara-telefon üçlüsüne daha çok gömülürler. haftada bir kendiniz 1-2 saatinizi anca alacak yüzeysel vileda temizliği yapın ve özel zamanlar haricinde kadını haftada hatta 10 günde bir yarım gün tutun.

    bunlar sizin yaşam kalitenizi bozmayacak öneriler. para biriktireceğim diye hayatı kendinize zehir etmeyin ama bilinçli ve tutumlu olun. bu küçük tasarruflarla birikiminizi arttırarak kendinize ve sevdiğiniz insanlara daha iyi zamanlar sağlayabilirsiniz.

    edit: devamı buralarda: (bkz: #69215593), (bkz: #71474645)
1158 entry daha
hesabın var mı? giriş yap