20 entry daha
  • filme dair farklı okumalar yapmak pek ala olası... mesela;

    keanu'nun oynadığı karakterle, maktulun karısı bence aşk ilişki içerisinde değil! filmde buna dair en ufak bir detay ya da ipucu yok! bence kadın yan komşunun çocuğuyla takılıyor...

    keanu adamı öldürüyor çünkü pislik herifin kadını öldüreceğini ve bu durumdan da paçayı yırtacağını biliyor. adamın "bensiz yaşayamaz!" dedikten sonraki sırıtışı ve karısıyla yaptıkları ve karısını öldürmekle tehdit ettiği geçmiş diyaloğun hatıra getirilişi bu yüzden.

    bunlar dışında benim asıl problemim zenci kadınla... filmdeki olayını bir türlü kavrayamadım! sanki resmen ırkçı imajı vermemek için bir adet zenci karakter koyalım düşüncesiyle filme eklenmiş gibi. hiçbir amaca hizmet etmiyor. gereksiz sahnelerle vakit çalmaktan başka hiçbir olayı yok ya da ben anlayamadım! bir de karakteri işlemek namına bol bol diyalog eklenmiş, eski işinde ne olduğuna dair. hayır, bir an filmin sonuna doğru tüm olayı kavrayacağını ve ortaya çıkaracağını düşündüm ama öyle bir şey olmadı. bilmiyorum sanki bir şeyler kesilmiş ya da çekim aşamasında senaryoda değişiklikler olmuş ve ilgili karakterin asıl olayı değiştirilmiş.

    bunlar haricinde bence film atmosfer olarak güzel... avukatın sürekli iç monologlarıyla olayı anlatıyor oluşu ve ne olup bittiğini anlamaya çalışı, seyirci üzerinde güzel bir empati bağı yaratıyor ve siz de olayın kim tarafından nasıl yapıldığını çözmeye çalışıyorsunuz... hani bunun böyle dizisi olsa 10-15 bölüm, böyle ilginç davalı bir şeyler izlenir bence.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap