15 entry daha
  • israiloğulları, kendileri için bir kral seçmek isterler. halkın gözünde en uygun aday samuel'dir ancak samuel, israil halkının tanrı'ya ait olduğunu, bu sebeple onları yönetemeyeceğini söyler. bunun üzerine tanrı, seçtiği kralı samuel'e iletir. tanrı, kral olması için saul'u seçmiştir.

    israil, bir süre saul'un krallığıyla yönetilir ancak saul, tanrı'nın hoşuna gitmeyen davranışlarda bulunmaya başlar. bunun üzerine tanrı, samuel'e dönerek başka bir kral seçtiğini ve o kralı bulmasını söyler. samuel, tanrı'nın kendisine söylediği yere gider ve orada bir adamla karşılaşır. samuel, adamın bütün oğullarıyla görüşür ancak tanrı'nın seçtiği kral bunlardan birisi değildir. bunun üzerine samuel adama başka oğlunun olup olmadığını sorar. adam en küçük oğlunun hayvanlara çobanlık yaptığını söyler. samuel, adamın küçük çocuğunu getirmesini ister ve davut, samuel'in karşısına gelir. tanrı, seçtiği kralın bu çocuk olduğunu söyler.

    bu sırada israilliler ve filistler savaş halindedir. filistlerin kralı "en güçlü, en yetenekli adamınızı çıkarın, benim en yetenekli savaşçımı yenerse filist halkı size kölelik edecek. ama eğer yenemezse israil halkı filistlerin kölesi olacak" diyerek israillileri sürekli savaşa davet etmektedir. filist kralının savaşçısı golyat, diğer insanlardan boy olarak daha büyüktür.* israil kralı olan saul dahil olmak üzere, golyat ile savaşmaya kimse cesaret edemez. kral saul, golyat ile savacak ve kendisini öldürecek kişiyi kızıyla evlendireceğini söylemektedir.

    davut'un üç kardeşi o sıralar saul'un yanında asker olarak görev yapmaktadır. davut, babasının isteği üzerine kardeşlerine erzak götürmek üzere askerlerin arasına gelir. saul'un söylediği sözü duyan davut, golyat ile karşılaşmaya karar verir.

    saul, davut için zırh, kılıç, kalkan gibi askeri ekipman ayarlar. davut bu ekipmanları ilk etapta giyer ama daha sonra içerisinde rahat hareket edemediğini söyleyerek tüm zırhları çıkarır ve silahlarını bırakır. eline aldığı bir sapanla golyat'ın karşısına çıkmaya karar verir.

    golyat'ın karşısına gelen davut'u o an tanrı kutsar. davut, elindeki sapanıyla bir taş fırlatır ve taş golyat'ın kafasına saplanır. golyat yere düşer ve daha sonra davut golyat'ın yanına giderek golyat'ın kılıcını alır ve kafasını keser. bu sayede davut hem filistlerin baskılarını sona erdirmiş, hemde halkın beğenisini kazanmış olur.

    zaman içerisinde halk, saul'dan daha çok davut'u sevmeye başlar ve onu kral olarak görmeyi ister. bu durum ise saul'un hiç hoşuna gitmez ve davut'u halktan uzaklaştırmak için öldürmeyi bile düşünür.

    devamı gelecek**.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap