• eski ya da yeni farketmez, asker kumanyalarını inceleyen bir eleman. birinci, ikinci dünya savaşından kalan tarihi paketleri satın alıp tek tek içini açıyor, yenilebilir durumda olanları yiyor. çok eğlenceli bir kanal. 70 yıllık ürünleri, nasıl paketlendiklerini, devletlerin yiyecek kültür farklarını görmek çok iyi.

    askeri teknolojinin her zaman ne kadar ileri olduğunu anlıyorsunuz.

    avuç kadar bir paket, içinde; şeker, kahve, biftek, ekmek, reçel, sakız, sigara, kibrit, ocak, çikolata, bisküvi, vitamin içecekleri. bir askerin günlük kalori ihtiyacını karşılayacak* her şey varmış.

    hele bir paketten 60 yıllık camel sigara çıkmıştı, tamamen korunmuş 5 paket camel. herif sigaraları da deniyor, insanin içi gidiyor.

    alman çikolatalarından birisini de denemişti, hayatımda yediğim en iyi cikolata diye öve bitiremedi, ve bu cikolata ikinci dünya savaşından kalma, konserve içinde kurumuş bir çikolata, tazesi nasıldır siz tahmin edin.

    bir nazi paketi açmıştı, o paketleri bu gün raflara koysan 'lan ne güzel tasarım' dersin. siyah mat alimünyum kaplı, üzerinde sade yazılar bulunan muhteşem paketler.

    kesinlikle izlenmelik videoları var.

    türk ordusunun kumanyalarına dair bir video yok maalesef, tek turkish içerik camel sigaralar üzerinde yazan turkish tobacco ifadesi.

    sadece geçmiş olarak değil günümüz ordu kumanyaları da var.

    resmen tarih belgeseli tadında.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap