65 entry daha
  • sherlock holmes filmleri ve (bkz: madonna) ile olan ilişkisi haricinde çok tanışıklığım olmayan guy ritchie'nin son filmidir. anlattığı hikaye yıllardır bir çok kere bir çok farklı disiplinde konu edilmiş, o kültürden olmayan bizlerin bile kafasına kazınmış bir mit.
    artık suyu çıkarılmış hikayeleri bir daha bir daha çekme konusunda neden bu kadar istekliler anlayabilmiş değilim. böyle büyük paraları bağlamak için bu tarz herkesin bildiği hikayeler daha mı güvenli geliyor veya böyle düşünüyorlarsa bunun dayanağı nedir bilemiyorum. örnek olarak bu filmin prodüktörlerinden village roadshow pictures ceosu bruce berman'ın yakın zamanda yaptığı ve yapacağı filmlere imdb'yi açıp bir göz atalım;

    http://www.imdb.com/…me/nm0075732/?ref_=ttfc_fc_cr2

    gördüğünüz gibi bu filmden önce de tarzan, mad max gibi hikayelere para yatırdığı gibi bu filmden sonra şu an için prodüktörlüğünü yapacağı bütün filmlerin eski hikayelerin devamı olduğunu görebiliriz (ocean's eight ve get smart 2 )

    her neyse diyeceğim şu ki; şahsen böyle büyük paraların aynı hikayeyi nasıl daha farklı anlatılacağına değil de orjinal bir atmosferi yaratmakta kullanılmasını tercih ederim.

    filme gelecek olursak; filmde guy ritchie'nin hınzır diye tanımlamak istediğim tarzının etkisi yoğun şekilde mevcut. kamera hareketlerinin, diyalogların, kurgunun hep aynı kafanın ürünü olduğu belli.
    hakkını vererek çekeyim desen en az 6 sezonluk dizi olacak konuyu 2 saatlik film haline getirmek için seçilen hikayeye anlatım tercihi de hoşuma gitti. genellikle gördüğümüz filmin ''şimdiki zaman''ını ileriki bir tarihe ayarlayıp flashbacklerle şimdiki zamana gelmek veya filmin ortasında büyük bir zamansal atlama yapmak yerine kimi yerlerinin guy ritchie tarzı hızlı hızlı geçilmesi filmin ortaçağ ile postmoderni birleştiren havasına uyum sağlamış.
    bunun dışında aksiyon sahnelerini izlemekten zevk aldığımı ve jude law'ın müthiş oyunculuğunu da belirtmem gerekir.
167 entry daha
hesabın var mı? giriş yap