133 entry daha
  • 90'lara ait sevdiğimiz şarkıların bir çoğunda adı geçen, adı geçmeyenlerde de izi olan müzisyen.

    25 yaşında, kimileri için hayatının başı denilebilecek bir yaşta öldü uzay. geride bıraktığı şarkılar, hatıralar hep saygıyla-kıymetiyle anıldı. aradan onca yıl geçmesine rağmen, bir kadın, onun arkasından yazdığı şarkıyı söylemekten imtina edip, hatırasının altında ezildi.

    https://youtu.be/grpsvk17euk?t=93

    bazen kötü tercihleri, sonunu düşünmeden yapılan işler neticesinde yaşadığı ilişkileri de oldu. örnek, yıldız tilbe tercihi... uzay bu tercihini “abi, yıldız’ı brooke shields sandım.” diyerek geçiştirecek ise de, bu vahim olay dostluklarında tedavisi zor yaralar açmaya başlamıştı. gerçi biz bu olaya vahim desek de, bu olay bile 90lar pop müziğine keyifli bir şekilde yansımıştır.

    https://youtu.be/xtnwd9fez20?t=27

    sanırım türk pop müziğinin "en dik" ve eğlenceli şarkısıdır bu.

    "kıyametin gelsin!"

    neyse, sezen aksu baktı ki ne yaparsa yapsın olmuyor uzay'la, bir karar verme aşamasına geldi. buluştukları bir akşam uzay'a "çıkma benim hayatımdan. ben senin hayatında hep olayım. ama beni bir kadın olarak düşünme. çünkü olan halimizle bir yere varamayız. hatta daha güzel olur böylesi, kavuşamamak iyidir" dedi.

    aşık veysel'in de dediği gibi "kavuşamazsın, aşk olur"

    sezen bunun farkındaydı, 23 yaşındaki uzay bunun farkındaydı, dünya üstünde yazılan bütün aşk hikayelerinin kavuşamama teması bunun farkındaydı. uzatmadılar ve o son gecelerini geçirip, bize de o geceden geriye bir armağan bıraktılar.

    https://www.youtube.com/watch?v=a_gpdk73fbu

    sezen aksu, onno tunç ile olan ilişkisine devam etti. uzay ise zeynep tunuslu ile evlendi. peki, sonu aşk mı oldu? bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz ama geriye unutulmayacak hatıralar bıraktığı açık. seneler sonra bile uzay'ın adını duyunca, sezen'in geldiği hal ortada.

    bu ikilinin aşkından geriye şarkılar, hatıralar ve gözyaşları kaldı. genç yaşta yitip giden bir ömür ve onun arkasından üzülen bir kadın. onların gördüğü ama bizim görsek dahi anlamak için çırpındığımız aşkın diyalektiği buydu.

    bana kalırsa, bu aşkın ardından adı konulmamış bir şeyler de kaldı.

    sezen aksu'nun yazdığı, hikayesini hiç paylaşmadığı ve hiç söylemediği bir şarkı var. şarkının çıkış tarihi olayların yaşandığı zaman dilimine ait.

    https://www.youtube.com/watch?v=azzalaeqovy

    belki de, kim bilebir?
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap