6 entry daha
  • arasındaki kelimesinde yer alan ilgi eki olan -ki nin ayrı yazılmaması gerektiğini hala ve ısrarla öğrenemeyen bir yazar tarafından, yobazlıkla ilişkilendirilen durum. yobazlık hımm evet. ama o -ki ayrı yazılmayacak kuzum. bağlaç değil o ek.

    ha ayrıca diyelim ki kemalizm doğurdu, osuruklu göte çavdar ekmeği bahane derler böyle duruma. tamam kemalizm fişteklemiş olabilir ama siz de her bulduğunuz sakallıyı hacı, hoca ot bok tayin edip götünde dolaşmaya, ağzının içine bakmaya sebep arıyormuşsunuz. müsaitmişsiniz demek ki. siz kendi dininizi anlamadıysanız, allah'ın herkesi eşit yarattığını kavrayamadıysanız, içinizdeki cevhere ulaşmak için kendinize güvenip tevekkül etmediğiniz ve "dost olarak allah yeter" sözünü aklınızın ucuna getirmediğiniz için şimdi bir sebep yaratmaya çalışmayın. bilen birilerinden bilmediğiniz konuda fikir vs almak başka, kendi kendine ulvi kişilikler yaratıp götünde dolaşmak başka. hani allah katında kimin nerede olduğu bilinemezdi? e milyonlarca insan kendine, allah katında çok şahane bir yere sahip olduğuna emin olduğu ve dolayısıyla her söylediği ve yaptığının doğru olduğunu düşündüğü bir kişi bulmuş kendine peşinden gidiyor... ay ama ben bunu söylesem haşaaaaa çarpılırım dimi tüüü gavur inançsız şey beni.

    akıl akıldan üstündür tabi ben de bazen bilmediğimi sorduğum, bilgisine güvendiğim ve benden daha iyi bilebileceğini düşündüğüm kişilere fikirlerini almak ve cehaletimi gidermek için türlü sebeplerden danışıyorum. danışıyorum sadece. doğruyu bulmak benim muhakememe kalmış, araştırmama, okumama, allah ile baş başa kalmama kalmış. beynimi kiraya vereceksem niye yarattı allah beni? ya da kafamın içine bir beyin koyma zahmetine neden girdi?
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap