6 entry daha
  • bu sisteme dahil olanların anlattıkları şeyler diğer sistemlere (mega holdings) göre biraz daha kendini geliştirmiş. sistemin ispanya merkezli olduğunu, bir yatırım firması olduğunu ve zorda olan şirketleri satın alıp kara geçirerek para kazandıklarını, haftalık ödeme alındığını, paranın batma ihtimaline karşı sigorta seçeneği olduğunu söylüyorlar.

    eski işyerimde çalışanların önemli bir kısmı bu sisteme dahildi. hatta çalışanları bu sisteme sokan kişinin bu sistemi türkiye'de ilk keşfedenlerden olduğu, istanbul liderliğine oynadığı söyleniyordu. bana da en küçük paketten başlamamı teklif ettiler baya. işte haftalık şu kadar alacaksın, zaten 5,5 ay sonra yatırdığın parayı çıkaracaksın falan filan. adamlara anlatmaya çalıştım o kadar; biraz mantıklı düşünün, kim, neden böyle bir şey yapsın, bu sistemin ülkemizde resmi izni yok diye. parasını yatıranlar bunları dinlemiyordu tabi, zaten biz yatırdığımız parayı çıkardık diye kendilerini rahatlatıyorlardı.

    şu anda sistem yeni olduğu için kazançlı çıkanlar olur mutlaka, ama yeni girecek olanlar söğüşlenecek olanlardır. böyle sistemlerin bir mantığı yok çünkü. eğer yatırım firması olsaydı gerçekten, neden resmi olarak faaliyet göstermesin ki? ne diyelim, inşallah bir an önce gerçek yüzü ortaya çıkar böyle oluşumların.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap