7 entry daha
  • norveç 2017'te iki titan carlsen ve kramnik'ten sonra bu sefer son dünya finalisti karjakin'i öttürmüş büyükusta. 2014'te geçirdiği ameliyattan sonra sekteye uğrayan performansı yaptığı 2 aylık tatilden sonra zirve yapmış gibi görünüyor.

    işin acayip tarafı öyle hazırlık kasıp ona göre oynamıyor, tamamen oyunun gidişatına göre pozisyon alıyor. carlsen'ı mağlup ettiği oyunda girdiği yola herkes ev hazırlığı derken basın toplantısında bu oyunu eskiden yarım yamalak hatırladığı birkaç oyundan fikirler alarak sonuca gittiğini söyledi ki bu inanılmaz bir yaratıcılık seviyesi.

    kramnik'i 24 hamlede mağlup ettiği maçta ise anand esintileri sundu. teorik bir galibiyet gibi dursa da oyun ortasında aldığı kararlar güzeldi.

    bugün ise karjakin'i siyahlarla mağlup etti. karjakin'in beyazlarla beraberliğe yatma yolu olan giuoco piano'yla başlayan oyunu karjakin'in de yardımlarıyla kazandı. öte yandan bugün giuoco piano ile başlayan bir diğer oyunda ise kramnik, carlsen'ı mağlup etti. eski topraklar (levon da eski toprak sayılır artık ehehe) eski açılışlarla bebeleri yenmiş oldu.

    umarım bu formunu sürdürür. çünkü formda bir aronian kadar izlemesi keyifli oyuncu azdır.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap