• (bkz: risk budur)

    (öncelikle belirtmeliyim ki sorumlu her yazar gibi aramaya inandım mamafih bir sonuç bulamadım.)

    --- anahtar sözcük tanımı ---

    klozet kapağı: o kadın-erkek tatlı çekişmesindeki oturaktan değil de oturağın da üstünü kapatan oturakla beraber ismi "klozet kapağı" olarak geçen kapak kastedilmektedir.

    --- anahtar sözcük tanımı ---

    umumi tuvaletlerdeki kapalı klozet kapağı bir tek beni mi geriyor bilmiyorum ama bazı zamanlar karşılaştığımız bu küçük önemsiz detay bende her defasında gerilim yaratıyor.

    bunun nedeni affedersiniz ama kapağı kaldırınca altından kelimenin tam anlamıyla ne bok çıkacağının belli olmaması.

    sırf bu yüzden eğer seçme lüksüne sahipsem direk olarak klozet kapağı açık ve temizliği tuvalet kapısından belli olan diğer tuvalet alternatifine yöneliyorum.

    iki ay önce başladığım yeni iş yerimde kim bilmiyorum ama biri var ki her seferinde bu klozet kapağını kapatıyor. tuvaletleri kadın erkek beraber kullansak da yazılmamış bir centilmenlik anlaşmasına göre bizim kattaki iki kabinden sağ taraftaki genellikle erkeklerin sol taraftaki de genellikle kadınların boşaltımlarını yaptıkları kabinler. yalnız bu adam kimse (herhalde çişe gitme döngülerimiz birbirine yakın) benden hemen önce tuvalete gitmiş oluyor ve sağ taraftaki kabinin tuvalet kapağı onun yüzünden (belki de "onlar") çoğu zaman kapalı oluyor. bu yüzden her seferinde "lütfen korktuğum şey ile karşılaşmayım" diyerek kapağı çekine çekine açıyorum ya da bazı zamanlar bu riski alacak cesareti kendimde görmüyorsam direk o sol taraftaki kabini kullanarak bu işle baş ediyorum. yine de her seferinde bu gerginlikle karşı karşıya kalmak çok yoruyor.

    hadi iş yerindeki insanlar eğitimli insanlardan oluşuyor ve nazar değmesin ama şu ana kadar risk alıp da iğrendiğim bir durumla karşılaşmadım.

    peki ya şehirlerarası tesislerdeki, garlardaki, lokantalardaki kapalı klozet kapakları? bu riske değer mi?
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap