6 entry daha
  • her yerinden detaylar, göndermeler ve yaran espriler taşan bir ron gilbert/gary winnick icon adventure'ı. temkinli yaklaşmıştım ancak her yerde övüldüğü kadar var cidden. oyun o kadar maniac mansion ki, hiç bir işe yaramayan milyon tane toplanabilir nesneye kadar aynı, old school deyiminin yeni sözlük anlamı.

    keşke grafikleri pikselize yapmasalarmış, '80'ler, '90'larda bile minicik 14" monitöre rağmen vga çözünürlükten, piksel saymaktan nefret ederdim, şimdi de fikrim değişmedi [ki oyunun grafikleri de gayet iyi aslında, pikselleşme işi bozuyor yalnızca].

    henüz yeni başladım ve başlar başlamaz da, violin seslerinin geldiği lağımın yakınlarından motorlu testereyi kuşandım *. ilerledikçe bu entry kendini güncelleyecektir [ben bir şey yapmayacağım valla, kendi kendini güncelleyecek]. o zamana kadar, harbi taş devrinden eski tip adventure sevenlere bu oyunu almalarını önermiyorum, emrediyorum! bütün icon adventure hamallığına rağmen alın ve mutlu olun!!

    edit v1.1: çoğu kişi 'to do list' olayından şikayetçi olmuş. açıkçası ilk başta ben de sevmedim, ancak biraz düşününce sonuçta frplerdeki quest log'lardan farklı olmadığını gördüm. özellikle oyunun açık dünya olması, aynı anda yönetebileceğimiz çok sayıda karakter ve hepsinin farklı bir hikayesi olmasından, oynamaya bir süre ara verip geri döndüğümüzde nerede kalmıştım, şimdi hangi karakterle ne yapacağım sorununun önüne geçiyor. bir de elbette, notlar alma alışkanlığı olmayan yeni oyuncular için de bir yol gösterici oluyor. bundan hoşlanmayan eski kurtlar ise, biraz irade göstererek bu listelere hiç bakmayabilirler (bkz: düz adam).
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap