2 entry daha
  • sokrates'in savunması sırasında tokat manyağı yaptığı kişi. ufak bir kısmını alıntılayarak paylaşıyorum.

    -şimdi sana bir sorum daha var, zeus hakkı için cevap ver; sence kötü kimselerle birlikte yaşamak mı, yoksa iyi kimselerle birlikte yaşamak mı daha iyi?... cevap versene dostum; zor bir şey sormuyorum. iyi insanlar yanlarındakilere hep iyilik, kötüler de kötülük ederler, değil mi?

    + şüphesiz.

    - şimdi, bir arada yasadığı kimselerden, faydadan çok zarar görmek isteyen var mı?.. cevap ver dostum, kanun cevap vermeni emrediyor. zarar görmek isteyecek kimse var mıdır?

    + elbette yoktur.

    - peki, gençleri doğru yoldan çıkarıyor, kötülüğe götürüyor diye beni suçluyorsun; bence ben bu suçu bilerek mi, bilmeyerek mi işliyorum?

    + bilerek diyorum.

    - demek ki, meletos, iyilerin, yanlarındakilere iyilik, kötülerin ise kötülük ettikleri şu genç yaşında senin yüksek zekanca bilinen bir gerçek olduğu halde, ben bu yaşımda, birlikte yasamak zorunda olduğum bir kimseyi doğru yoldan ayırırsam, ondan bana zarar geleceğini bilmeyecek kadar karanlık ve bilgisizlik içindeyim; hem de bunu, iddiana göre, bile bile yapıyorum. meletos, buna ne beni inandırabilirsin, ne de başkalarını.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap