• efendim; elle tutabildiğimiz gözle görebildiğimiz, sesini yakından duyabildiğimiz, kokusunu alabildiğimiz kısacası dört duyumuza (tadı es gectim farkederseniz) hitap eden insanların evlilikleri malum mükemmel. kocaları iyiler iyisi, kariları dünya harikasi,evlilikleri desen tatlış mı tatlış... sabah akşam sevişen, öpüşen, sevgi sözcükleriyle birbirlerini hazlardan hazlara sürükleyen insanlar bunlar. kime sorsan çok mutlu; evlenmeden önce nasıl bir hayatı vardı hatırlamak bile istemiyor. eşi olmadan yaşadığı anlara küfürler savuruyor.

    gelelim size. evet, sen, ordaki...

    sözlük aracılığıyla tanıştığım sevgili yazarlar, onlara evli olduğumu söylediğimde ; "ben de" derken gözlerinin dolup uzaklara, çok uzaklara daldığını itiraf ettiler. ( ya da o tarz sözleri oldu diyeyim.)

    hele "çocuk var mı " diye sorduğumda gözüne toz kaçanlar oldu (zinhar ağlamadılar).

    bu başlığı açmamdaki en büyük sebep doğruları ve yalnızca doğruları gozler önüne sermeniz. ortamlarda yine mutluyuz deriz, kim bilecek. bu başlığı "kaçamak arayan evli yazarlar" başlığına çevireceginiz konusunda endiselerim var. ama ben size inandim size güvendim. ve sizin karşınıza geçip bu başlığı açtım.

    mutsuz evliler yalnız değiliz/değilsiniz...

    ilk taşı günahsız olanınız atsın diyorum çünkü hepimiz günahsızız. hep onların suçu
    *

    edit: iş bu entry'nin yazılma amacı; insanların ruşen amcanın oğlu sedat vb. ,eş, dost, akraba ve arkadaşlarının dış dünyaya gösterdiği "mükemmel" evliliğine bakıp kendilerini beceriksiz/başarısız hissetmemesidir. derdim ne evliliği eleştirmek, ne mutlu evlilere nazar etmek ne de evlilikte mutsuzluğa çare bulmak. derdim yalnızca evliliği istediği gibi gitmeyen insanların yalnız olmadığını anlatmak. ben yaşadım çünkü bunu ve yalnız olmadığımı gördüm,göstermek istedim.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap