2 entry daha
  • surekli farkli turleri ortaya cikan gereksiz bir tuzak platformu. su siralar hibesec, hibeal gibi kanallar uzerinden mesaj gonderiyor.

    isin garibi mesajla gelen linki bilgisayarda yazip siteyi acinca, menulerden birine tiklayinca cep telefonunuza bir sms geliyor yani siteye girdiginiz link cep telefonu ile baglanmis o linkten yapilan her islem telefon ile iliskilendiriliyor ve gelen kodu girerseniz yine sizi aylik 56 tl'ye sikimsonik bir seye uye yapiyor. sayfada bir musteri hizmetleri numarasi vardi aradim, ne satiyorsunuz siz boyle, iste kredi sorabilirsiniz, size en uygun faizli krediyi gosterir falan ezberletilmis laflar. veritabanindan cikarin beni dedim, gsm operatorunuzden reklam
    mesaji almayi kapattirin, mobil odemeyi kapattirin onerisinde bulundu vatandas ama zaten kapali bunlar. veya yine mesajla gelen iptal linkine tiklayin diyor ama orada acilan sayfaya numarami girince beni baska bir seye bulastirmayacaklarinin garantisi yok. yani cozum yok.
    bu uc kagitcilarin olayi zaten ilk abonelik aninda bir kere aliyorlar parayi oradan mali goturuyorlar.

    bu tip tuzaklardan zarar gormemek icin mobil odeme ozelligi gsm operatorlerinden kapattirilmali. hatta simdi kredi kartlarinin internet alisverisine kapali gelmesi gibi hepsi mobil odeme kapali gelmeli isteyen actirmali bu ozelligi.
hesabın var mı? giriş yap