35 entry daha
  • kişilere nasıl davranırsak ve onlara yaklaşımımız hangi ölçüdeyse, kişilerin de o doğrultuda bir ilerleyiş veya gerileyiş yaşadığını öne süren teori. bu teori ortaya atılmadan çok önce goethe de bu durumu fark etmiş ve şöyle demiş:

    "bir insana olduğu gibi davranırsanız, olduğu gibi kalır. bir insana olabileceği, olması gerektiği gibi davranırsanız, olabileceği ve olması gerektiği gibi olur."

    aynı zamanda albert einstein da olaya bilimsel açıdan bakarak şöyle açıklamış olan biteni:

    "her şey enerjidir ve her şey yalnızca bundan ibarettir. sahip olmayı istediğimiz gerçekliğin frekansına uyumlandığımızda artık yapacak bir şey yoktur, o gerçeklik size ait olur. bundan başka bir yol yok. bu felsefe değildir. bu fiziktir."

    albert amca çok da doğru yaklaşmış olaya. zaten başlı başına enerjiden oluşan evrenimizin pek tabii olarak düşünce gücü dediğimiz şey ile bir nevi kontrol altına alınması aslında bir mucize değil. bu nedenledir ki meditasyon ile uğraşan çoğu keşiş, yogi ve zenlere bazen ilah gözü ile bakılır, adeta süper-güçlü canlılar olarak kabul edilirler. hatta bunlar üzerine tarih boyunca nice masallar ve mitler anlatılır. oysaki olay çok basittir: evrene doğru enerjiyi yolladığımız sürece evren bizi yüz üstü bırakmayacaktır. bu yüzdendir ki "kalbi temiz" diye gördüğümüz kişilerin niyeti de temiz olduğundan bizlere göre "şans", evrene göre "doğru enerji" onlardan yanadır.

    bu nedenle her sabah kalktığınızda camdan bakıp doğaya selam vermekten, aynaya bakıp gülümsemekten çekinmeyin. bir aralar söz konusu enerji hakkında birkaç kitap ve makale okuyup iki üç dileğimi gerçekleştirdiğim zaman yaşadığım şeyin "rastlantı" değil "evrenin hediyesi" olduğuna inandım. evrene cömert ve sevgi dolu davranın, mutlu olacaksınız.

    güzel enerjili musmutlu günler dilerim efendim.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap