aynı isimde "the man in the high castle" başlığı da var
99 entry daha
  • severek izlediğim dizi. ikinci sezonunun ilkinden daha iyi olması dizi adına umut verici. dizi söylendiği gibi belki hakettiği ilgiyi görmüyor ama herkese göre bir konusu olmadığını da kabul etmek gerekiyor. 2. dünya savaşı ve alternatif tarih meraklılarının ise kaçırmayacağı türden bir yapım.

    kitabını diziden çok daha önce okumuştum. ancak okumayanlar için de büyük bir kayıp olmadığını söylemeliyim. çünkü dizi daha ilk sezonunda kitaptan fazlasıyla saptı. şu an ilgisinin bile kalmadığı söylenebilir. kitapta olmayan karakterler dizinin başrolünde, kitapta öne çıkanlar ise dizide çok daha farklı ele alınmış. bu haliyle dizi için ancak kitaptan "esinlenmiş" diyebiliriz. belki de daha iyi olacak, çünkü kitaba da roman olarak çok bayılmamıştım.

    --- spoiler ---
    hafif spoiler
    --- spoiler ---

    dizide dönem canlandırmaları güzel, heyecanı yerinde. senaryo ise biraz kör topal ilerliyor. oyuncuların hepsinin iyi olduğunu söylemek zor. ancak rufus sewell john smith rolünde adeta parlıyor. juliana karakteri ise en sevmediğim karakter olmayı başardı. kadın güzel olabilir ama devamlı ağlak suratıyla etrafındakilere felaketten başka bir şey getirmedi. önce sevgilisine zarar verdi, sonra yeni sevgilisi nazi'ye yardım etti. direniş'e naziler'den fazla zarar verdi. bu haliyle neden kaçtığını anlamış değilim. almanlar'ın kendisine madalya vermesi gerekiyordu. kadını bir vursalar da kurtarsak diye her bölüm umutlanıyorum ama görünüşe göre kolay kolay gitmeyecek.

    dizi iyi gidiyor ama tutarsız tarafları da çok, ya da cevaplanması gereken çok soru duruyor diyelim. direniş'in üç beş adamla yürüyor görünmesi, paralel evrenle ilgili ortada kalan sorular, bazılarının nasılsa iki evren arasında kolayca gidip gelmesi...en çok aklıma takılanlardan biri de john smith'in durumu. adam savaşta bildiğin amerikan ordusu subayı iken en koyu nazi'den bile daha nazi hale gelmiş. bunun açıklanacağını umuyorum ama mantıklı bir cevap olacağını da sanmıyorum. hele eski düşman subayının bu kadar yükselmesi ve hitler'in yanına gidecek bir pozisyona gelmesi olacak şey değil.

    --- spoiler ---
    hafif spoiler
    --- spoiler ---

    son olarak bizde de nazi, daha doğrusu tek adam sempatizanı fazla olduğundan dizinin şık ve görkemli nazi dünyasına bakarak çok fazla ümitlenmemelerini tavsiye ederim. aslında dizide sistemin ne kadar berbat olduğu gösteriliyor. öyle ki almanlar savaşı kazansa bile tanrılaştırılmış lider anlayışıyla fazla ileri gidilemeyeceğini anlıyoruz. daha hitler'in ölümüyle üst kademe birbirini yemeye başlıyor. kimse kimseye güvenmiyor, bir gün kahraman olan ertesi gün hain pozisyonuna geçebiliyor. bakalım yeni sezon neler gösterecek.
306 entry daha
hesabın var mı? giriş yap