23 entry daha
  • adının zorlama seviyede tricky olması dışında pek de büyük bir falsosu bulunmayan ortalama bir film. bu filme çok kötü diyenler hayatında ya çok kötü film izlememiş, ya da çok kötü filmin ne demek olduğunu bilmiyorlar. enteresan.

    --- spoiler ---
    film zombi, hortlak, yamyam gibi unhuman varlıklar göstermek yerine gerilimi bilinmeyenin ve insan çatışmalarının üzerine kurmuş. en büyük gerilimi ise dışarıdaki bilinmeyen kötülükle değil, bir ailenin başka bir ailenin evine sığınmasıyla başlayan iki taraflı bastırılmış stresle vermiş. adamlar özetle zorunlu misafirliğin gerilimi ve kaynak yetersizliğinde ortaya çıkan yıkımın dramı üzerine film çekmiş, millet de neden beyin yiyen zombi yok diye filmi kötülüyor. kaldı ki salgına yakalananların agresifleşip tehdit yarattıklarına dair bir işaret de vermiyor film. derileri cüzzamlı gibi iltihap topluyor ve kan kusup yavaş yavaş ölüyorlar. bu haliyle oldukça gerçekçi bir virüs tanımlaması yapıyor aslında. dünya bir gün bulaşıcı bir virüs nedeniyle kıyameti yaşayacaksa manzara büyük ihtimalle buna benzeyecek, diğer sekiz bin filmde işlenen zombi kovalamacalarına değil. dolayısıyla böyle bir beklentiye girmek bu öykü için yersiz.

    film iyi mi? bence değil. kötü mü? kötü de değil. yönetmenlik ve oyunculuk iyi, konu ve kurgu yavan. eli yüzü düzgün karanlık ve gergin filmlerin senede 3'e 5'e kadar düştüğü günümüz sinemasında bir thriller bağımlısı değilseniz izlemeseniz de olur, bir şey kaybetmezseniz. diğer türlü ise izleyip geçilecek türden bir film işte. bana göre en eğreti kısmı, senaryo görsel olarak hiçbir ilginçlik ve korku öğesi sunmadığı için bunu ergen çocuğun rüyaları üzerinden hiç de organik olmayan bir biçimde vermiş olmalarıydı. resmen sırf izleyiciyi gıdıklamak için 20 dakikada bir aralara irkiltmeli rüya serpiştirmişler. yöntemin bu kadar ortada olması biraz can sıktı.
    --- spoiler ---
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap