6 entry daha
  • 2017 eylül itibariyle başvurduğum uk öğrenci vizesi. vize sürecini okul başvuru sürecimi yürüten danışmanlık şirketimin yönlendirmesiyle yaptığım halde bazı değişiklikler olduğunu fark ettim:

    - öncelikle benim gibi bir saat önceden gitmeyin. randevu saatinden önce içeriye almıyorlar.

    - götüreceğiniz tüm belgelerin a4 ebatında fotokopisini istiyorlar. taranacağı için zımba, yapıştırıcı vs olmaması gerekiyor. belge asıllarını almadıkları gibi çok hızlı hareket ettiklerinden dolayı kontrol bile etmediler.

    - fotoğraf istenmiyor, görüşme esnasında kendileri çekiyor.

    - nüfus kayıt örneğini ve tercümesini almadılar, gerek yokmuş. boşuna zamanınızı ve paranızı harcamayın.

    - okul yurdunda kalacağıma dair belgeye gerek yokmuş, almadılar.

    - vize kararını beş gün içinde sonuçlandıran priority hizmetini satın almıştım. yoğunluktan dolayı sürenin uzayacağını söylediler. enayi yerine konduk resmen. çok çok acil değilse boşuna paranızı vermeyin derim. bu servisi almadığı halde bir haftada vizesi gelen insanlar varken hızlı vize hizmeti alana bir haftayı geçer demek saçmalık.

    - benim gibi online başvuru esnasında hatalı bilgi girip düzeltemediyseniz telaşlanmayın. hatalı kısmın üzerini kırmızı kalemle çizip düzeltiyorlar ve size imzalatıyorlar. sorun olmuyormuş böyle. bu konuda bilgi veren @freud dedi ki'ye teşekkürler.

    - mülakatta rutin olarak herkese sorulan standart sorulara yarım saatte olsa vaktinizi ayırmanızı tavsiye ederim. çok temel sorular olduğu için bunlara rahatlıkla cevap verirseniz görüşme kısa sürede bitiyor. bocalarsanız görüşmeci tatmin olana kadar ek sorular soruyor. benim görüştüğüm kişi çok sevecen, kibar biriydi. mülakat değil de sohbet havasında geçti.

    temel mülakat soruları:

    - tam adınızı ve doğum tarihinizi söyler misiniz?

    - programınızın başlangıç tarihi nedir?

    - hangi üniversitede ve hangi seviyede eğitim göreceksiniz?

    - bu programı seçmenizin sebebi nedir?

    - ingiltere'yi seçmenizin sebebi nedir?

    edit: başvuru günü ve pasaportu teslim aldığım gün dahil olmak üzere 9 iş gününde süreç tamamlandı.

    edit 2: eşim ekim ayında normal başvuru yaptı. toplam 7 iş gününde süreç tamamlandı.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap