52 entry daha
  • psikolojik testler icinde en zor manipule edilebileni. oyle "bu soru aha depresyonu saptiyo" denilecek turden degil. hatta sizin egitim, yas, kultur duzeyleriniz bile etken sonuclarda. cunku psikolojiden ucundan, kosesinden bilginiz olma ihtimali de es gecilmiyor. psikoloji bile okumussaniz, eger bu testte uzmanlasmamissaniz, manipule olaylarina cok girmeyin bence. ne zaman tam olarak manipule edebilirsiniz? bu testte uzmanlastiginiz ya da bir uzmandan egitim aldiginiz an. bunun icin de ciddi kafa patlatmak gerekiyor.. o yuzden cin olmadan adam carpmaya kalkmayin. sizin "aha kesin kandirdim" diye siritarak cevapladiginiz sorulari, bunu yapan uzman "bir sen akillisin" diye yorumluyor olabilir.

    zamaninda sorularin tek tek neyi saptadigini burada upuzun yazmak istemistim* fakat bu test ayni zamanda kriminal olaylarda da kullanilabildigi icin vazgectim. psikologlar gercege yaklasmak icin yuzlerce soruya-hatta sorular icinde sorular- ihtiyac duyuyorlar maalesef. yine de bilimden bahsetmedigimiz icin, yuzde yuz dogru diyemeyiz. ayrica ingilizce versiyonu ve turkce versiyonu arasinda daglar kadar fark var. turkce olan kulture gore duzenlenmis ama ingilizce versiyonundaki saptadigi seylerin karsiligindan bahsetmek zor. tartismali yanlari cok. yani eger yapacaksaniz, ingilizce versiyonunu yapin. o daha profesyonel.

    tartisilabilir yanlari o kadar cok ki.. her seyden once psikoloji gibi teoriler uzerine kurulu bir alandan bahsediyorsak, neden bilimsel bir keskinlik isteniyor ki cevaplarda?*
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap