1 entry daha
  • devletin yeni finansman yöntemi.. belirli standartlardaki altınlarınızı şu an için ziraat bankası ileride daha çeşitli yerlere teslim ederek dönemsel faiz ve vade sonunda anaparınızı geri alarak getiri sağlaması planlanıyor.

    bilezik, kolye gibi takılar teslim ettiğinizde bunlar merkez bankasında külçe altın olarak tutulacak. yani buradaki bilezik / külçe altın çevriminden bir kayıp çok olası duruyor keza verdiğiniz altını tl / çeyrek veya külçe altın olarak geri alacaksınız.

    yeni menkul kıymetler için teşvik yöntemleri ;

    1. vergi avantajı
    2. altın çalnma haberleri

    2. madde dün dikaktimi çekti. geçtiğimiz hafta piyasanın bu menkuller için bilgilendirildiği günden bugüne her akşam haberlerde altınını çaldıran ailelere ilişkin bir haber var.

    birisi ; altınları buzlukta poşetin altına koyan anane ve bunu farketmeyip çöpe atan gelin. bunu izlediğimde henüz bu algı operasyonunu farketmemiştin ve ailenin böyle bir şeye rağmen neden güldüğünü merak etmiştim.

    bir diğeri ; altınları yeni aldığı çaydanlıkta saklayıp çaydanlığı iade eden aile mağazaya gidip çaydanlığın peşine falan düşüyordu.

    dün de bir haber vardı bu konuyla ilgili. yani siz altınları evde çaldırırsınız gelin hem getiri kazanın hem de altınlarınız güvende dursun algısı yaratılıyor.

    ne kadar işe yarayacak bu ay sonunda göreceğiz.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap