• konya'da 3. organize sanayi sitesinde bulunan pak-pen plastik fabrikasında çalışan 34 işçi, dün (3.10.2017) akşam saatlerinde sırf sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldı. bunun üzerine fabrikada çalışan 311 işçi, 34 arkadaşlarının haksız yere işten çıkartıldığını belirterek akşam saatlerinde fabrika bahçesinde eylem yaptı.

    olayı bir de petrol - iş sendikası ankara şube başkanından dinleyelim.

    bunun gibi daha bir çok işçi eylemlerinin olduğu şu aylarda böyle bir başlık açmayı gerekli gördüm. burada anahtar kelimeler konya ve işçi. e haliyle herkesin aklından geçecek şey belli zahmete gerek yok: 'svihs' ve 'bir sonraki seçimde gidip gene akp'ye oy verecekler'.

    şunu anlamak lazım. bu eylemler, bu işçi sınıfı örgütlenmeleri işçi ve burjuva arasındaki ayrımlara meydan okur ve mevcut düzene yönelik bir tehdit haline gelir. örgütlenmek ve eylem yapmak özgüven kazanmaktır, korkmamaktır. sömürüye karşı atılan kararlı bir adımdır. yabancılaştırıcı toplumsal baskılara maruz kalan, çalışma saatleri ve yükü altında asgari ücretle geçinen işçilerin umut bulduğu bir alandır eylem alanı. ve gerçekten bir işçi eylemlerinin olduğu alanı ziyaret ederseniz her bir işçinin ayrı bir kişiliğinin olduğunu, şakalar yaptığını, hayallerini görebilirsiniz.

    toplumsal bakış tarafından sürekli yargılananların da kendisine göre bir yargısı vardır. o yüzden bırakın bu itfaiye, akp muhabbetlerini. hayat işçi eylem çadırında.

    edit: ben de konyalıyım. konya'yı da insanını da, işçisini de bilirim.
    edit iki: arçelik, eskişehir’de bulunan buzdolabı ve kompresör fabrikasında sözleşmesi bittiği bahanesiyle 300 işçiyi işten attı.
    edit üç: arçelik’in ardından şişecam’da da işçi kıyımı gerçekleştirildi. şişecam’a bağlı olan 10 eylül’de fırın kapatan kırklareli paşabahçe cam fabrikasında işten atmalar başladı. 4-12 vardiya çalışanı yaklaşık 20 işçinin iş akdi feshedildi.

    edit son: gerekli linkler: 1
    2
hesabın var mı? giriş yap