• mobbing’e uğruyorsanız kullanabileceğiniz bazı sinir savaşı taktikleridir. bu yönetemler ile açacağınız davalar için de delil geliştirirsiniz.

    - düşük performans dışında hata yapmamaya çalışın. (mobbing ortamında yüksek performans göstermek genellikle mümkün değildir.)

    - mobbingçi yönetici (my) ne derse desin güleryüzle karşılayın, yöneticiniz olduğunu ve size geri bildirimde bulunma hakkı olduğunu söyleyin.

    - söylediği şeyleri kaydedin, bu amaçla android bir telefon kullanırsanız risk almazsınız. böylece "söylediğin hiçbirşeyi unutmuyorum." mesajı verirsiniz. (bu genellikle delil kabul edilmez, ses kaydı almak yasak olacağı için suçlu bile sayılırsınız. bunu sadece avukata dinletmek için yapın. samimi iş arkadaşlarınıza dahi dinletmeyin.)

    - sözlü mobbing ifadelerini kayıttan dinleyip, aynı kelimelerle resmi mail adresinden my’ye gönderin. (örneğin: bana “sen de üniversite mezunu olacaksın.” demiştiniz. çok haklısınız. mükemmel olmadığımı biliyor ve gelişim için çabalıyorum.) yalanlama maili göndermezse: delil no:1

    - yöneticinizin sizi diğer çalışanlar içinde azarlamasını sağlamaya çalışın. eğer şirkette koşullar kötüyse: şahit no: 1

    - diğer çalışanlar önünde azarlandığınızda, özellikle samimi olmayan arkadaşlarınıza durumu açıklayan, özür içeren ve yöneticinin ifadelerine yer verdiğiniz bir toplu mail iletin. delil no 2, cevaplar delil no 3...

    - geri bildirimleri size yazılı olarak yapmasını rica edin.

    - my ile yazışmalarınızda cc’yi bol tutun.

    - özellikle müşteri önünde azarlama durumları yaratmaya çalışın. (ben karşımda çalışan azarlayan her yöneticiyi kurumuna şikayet ederim.)

    - dominant bir beden dili kullanının. saygısızlık sınırının altında olsun.

    - kurum prosedürlerinde, izinsiz ve inisiyatif kullanarak yapma yetkiniz olan herşeyi izinsiz yapın. izin almanız gereken durumlarda prosedürün imkan verdiği son deadline’da izin alın.

    - tüm işleri deadline saniyesinde tamamlayın.

    - size prosedürlere ve görev tanımınıza uygun olmayan işler yükleniyorsa bunları yöneticinize yazılı olarak bildirin.

    - yöneticinize 360 derece değerlendirme varsa, şirketin genel eğilimlerinden daha düşük bir not verin.

    - sendikaya üye olmak, evden çalışma, mazeret izni kullanmak, sigara izinlerinin tamamını kullanmak gibi size verilen tüm kanuni/yazılı hakları kullanın ve bu hakları kullandığınız için yazılı olarak sizi azarlamasını sağlamaya çalışın.

    - şirket motivasyon etkinliklerinin tamamına katılın ve my’nin yakınlarında olun. sizi bu tür ortamlarda terslemesine “ortam” sağlayın.

    - mobbing’e uğrayan diğer personel ile dertleşin. çok da güvenmeyin ama benzer taktikleri tavsiye edin.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap