• her insanın hayatında çok kez denediği ve çoğu zaman başarılı olamadığı hadisedir. ancak, her şeyin olduğu gibi bunun da bir tekniği vardır. burada kilit sözcük "ulaşılamaz"dır. sabahın köründe işe gitmek zorunda olan bünyenin uykuya dalması gerektiğinden kafayı yormayacak bir düşünce uykuyu getirecektir. bu düşünce gerçek hayattan bir şey olduğu sürece devamı irdelenecek ve illa ki kafa takılacak bir şey bulunacaktır. dolayısıyla uyku hepten kaçacaktır. durumlar halinde inceleyelim:

    düşünce 1: ulan şöyle hollywood'da bir film yıldızı, belki bir yönetmen olsam ne olurdu?
    -devamını irdelemek gerekirse, bu düşünce uykuyla sonuçlanacaktır. kafaya takılacak bir şey yoktur, çünkü çok büyük bir ihtimalle imkansız bir olaydır. olayın devamı kişinin sevdiği bir roman ya da başka bir şeyi filme uyarlamak ve başrolünde oynamaktır. bu hayal, sadece başka bir hayali tetikleyeceğinden, başarılı olur. sonuç: başarılı

    düşünce 2: şu pınar'a yazılsam mı?
    -devamı: geçen gün gördüm aslında, bir selam verseydim, hatta flört etseydim ya. ulan standard öküz olabiliyorsun bazen, biraz öğren şu işleri be abicim. saçlar falan da papaz oldu aslında, onları düzeltmeden sana pek bakmaz. hassiktir ya ben saçları kazıtsam mı, dur bi ya, eski fotoğraflara bakayım. sonuç: sıçtınız, uyku kaçtı, eski fotoğraflara bakıyorsunuz. ertesi gün balık gibi gezmeye hazır olun.

    düşünce 3: ölünce ne oluyor?
    -devamı: ya ne ilginç şey şu hayat, var mıyız yok muyuz belli değil. karanlık olacak ölünce, hiçbir şeyin farkında bile olamayacağım. ulan ya ailemden birine bir şey olursa? ne yaparım ben onlar olmadan? dur bi arayayım ya özledim valla. sonuç: uyku kaçtı, üzerine ya ağlamaktasınız, ya da annenizin kucağında uyumaya gidiyorsunuz.

    düşünce 4: eski zamanda yaşasam, şöyle bir şovalye falan olsam?
    -devamı: ulan zırh da üzerimde güzel dururdu. kılıç kareografisi de biliyorum, ne şekil olurdu be. bi bok kokusu var ona da alışırdık heralde. hele şöyle savaşta bir kahraman olsam...zzzzzzz.. sonuç: bebekler gibi uyumaya hazır olun.

    gözlemlediğim üzere, ne kadar gerçekdışı bir şey düşünülürse, o kadar başarılı olur bu eylem. ben biraz önce sözlükte ne yazsam diye düşünerek uyumaya çalıştım, 15 dakikadır bunu yazmaktayım. bu vesileyle gözlemlemiş bulunuyorum bu olayı. gidip yatayım, ulan başbakan olsam neleri değiştirirdim ben be...
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap