65 entry daha
  • al bak daha önce yazmışım, yine duramıyorum konu ille de yaşlılara yer vermek olunca:

    beylikdüzü bölgesinde ikamet edip, işe gitmek için hafta içi her gün metrobüs kullananlar bilirler; tüyap durağı diğer istasyonlara nazaran daha medeni, çünkü sıra bekleniyor araca binmek üzere. ben her günümü o durağa gidip (bazen minibüs, bazen taksi, işe geç kalma durumuma göre değişiyor) yine kalabalık miktarına göre ortalama 15-30 dk arasında sıra bekliyorum. kaldı ki vakit sahiden çok mühim.

    1 ay oldu olmadı, hadımköy istasyonundan binen bir yaşlı çiftin hanım kişisi tüm o metrobüs içerisinden beni gördü ve omzumdan dürterek "sen kalk, benim kocam hasta, o otursun" dedi. üstüne üstlük onca insandan tepki mahiyetince cık cık'lamalar yükseldi. ben de "bunca insan arasından bir genç beni mi gördünüz?" dedim ve hiç istifimi bozmadım. bir başkası kalkıp yer verdi, ancak yolculuk süresince aynı hanım kişinin iki kez daha sözlü ve dokunmasına maruz kaldım. şimdi burada üç şey var:

    1- senin beni dürtüp benden yer isteme hakkın yok. daha doğrusu, senin bana dokunma hakkın yok.
    2- senin beni ikinci kez dürtüp "baak, ben de oturdum, aman sen verme yer" demeye de hakkın yok.
    3- inmeye yakın elindeki torbanla bana vurup "koltuğu kaptırmadın yine de" demeye hele hiç hakkın yok.

    ülkede taciz tecavüz almış başını gitmiş, hınca hınç dolu metrobüste toplu taşımada sen bir kadını sırf genç diye, gözüne kestirip yer isteyemezsin. kaldı ki bu o kişinin vicdanına kalmıştır, canı isterse kalkar, sana öncelik verir. ayrıca dokunup sataşmak da tacize girer, ki ne cesaret! hemcinsim olman bana temas etme hakkını sana vermez, vermemeli!

    ayrıca yine söylüyorum: o yaşlı dediklerin boş koltuk gördüğünde çita edasıyla saldırıyor, seninle omuz omuza mücadele edebiliyor. bilin istedim.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap