63 entry daha
  • toplamda 50 saat oynayarak %100 yaptığım, oldukça eğlenceli bir oyun pek tabii eğer ork katletmekten ve ufak tefek şeyleri toplamaktan hoşlanıyorsanız. oyun olarak bence oldukça zevkli bir oyun ancak hikâye konusunda diğerlerinin bahsettiği gibi sorunlar mevcut fakat oyunu direkt olarak lord of the rings evrenini tema bazlı kullandığını düşünürseniz çok sorun yaşamazsınız.

    unutmayın, her sanat ürünü birebir adaptasyon ile olumlu sonuç vermeyebiliyor. yani oyun adaptasyonu olarak bence gayet güzel eğer hikâyeyi oyuna özel olarak düşünürseniz fakat eğer bir lotr püritanıysanız hiç bulaşmayın derim çünkü orijinal kaynak oldukça liberal bir şekilde yorumlanmış. ancak dediğim gibi hikâyesi de oldukça güzel eğer kendi içerisinde bir hikâye olarak düşünürseniz.

    oyunda son aşamaya geldiğimde seviyem 44 idi ancak bazı görevler mecburi olarak daha yüksek bir seviye gerektirdiği ve 44'ten sonra 50'lere 55'lere çıkmak benim açımdan gereksiz derecede zahmet isteyeceği için doğrudan bir trainer aracılığıyla gerekli seviyeye çıkarak oyunu bitirdim.

    loot box olayı çok tartışıldı ve gerçekten de en başından beri böyle bir oyunda olmamalıydı ancak oyuna neredeyse hiçbir katkısı yok bu meretlerin eğer ork toplamakla uğraşmak istemiyorsanız, ancak onda bile gereksiz, cheat engine aracılığıyla kendi orklarınızı ücretsiz bir biçimde tasarlayabilirsiniz. ben şahsen oynarken buna ihtiyaç duymadım çünkü her türlü ufak tefek toplama işini yaparken çeşit çeşit orka denk geldim ve kuşatma için ihtiyacım olan orkları topladım. tek uğraşacağınız şey, eğer cheat engine kullanmazsanız, orklarınızın seviyelerini dövüş çukurlarında artırmak olacaktır.

    genel olarak oldukça beğendiğim bir oyun oldu. kendi bağlamı içerisinde gayet keyif verici bir hikâyesi var. dövüş kısmı ilk oyuna göre çok daha eğlenceli, talion daha kişiselleştirilebilir, oyunda çok çeşitli karakterlere sahip orklar var, kuşatma olayı eğlenceli ancak bir noktadan sonra bayabiliyor, çevrimiçi özellikleri beni pek enterese etmedi o yüzden bir yorum yapamayacağım, grafikleri neredeyse ilk oyunla aynı ama rahatsız edici değil. bence tek sıkıntısı oyunu bitirmek için çok fazla grind yapmanız gerekiyor olması ama unutmayın, bu tek kişilik bir oyun o yüzden trainer, cheat engine gibi şeyleri kullanmaktan çekinmeyin eğer bu grind kısmını geçmek istiyorsanız çünkü oyun son raddeye gelene kadar oldukça akışkan ve eğlenceli bir oyun.

    son olarak tekrar belirtmekte fayda görüyorum, eğer bir lotr püritanıysanız elinizi sürmeyin, hikâyeden hafif nefret edebilirsiniz yoksa oyun olarak oldukça eğlenceli bence.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap