20 entry daha
  • < sci-fi convention 2001 >

    - alo, ssg bey ile mi goru$uyorum?
    - evet, benim. kendini tanimla.
    - merhaba, enis ben, nasilsin sozlukcu ssg, keh keh?
    - enis?
    - batur, enis batur.
    - ha, merhaba enis, sen nasilsin?
    - iyiyim, ben seni birkac konuda uyarmak icin aradim. ne de olsa siz gencsiniz, daha yeterli derecede geli$memi$ entellektuel yapiniz. ben bu konuda derya deniz bilgim ve olabildigince yardim dolu hislerimle seni aradim ki, ek$i sozluk guzelle$sin, geli$sin. ne de olsa sen bir nevi oradaki cocuklarin liderisin, degil mi evladim?
    - varolun, bin ya$ayin siz.
    - bak ssg oglum, bir defa oyle edebiyat hakkinda yorum yaparken cok kli$esiniz, hep ayni hep ayni, oncelikle genelgecer yazan sozluk kullanicilarini ucur - nasil, ek$i jargonunu ben de yakaladim mi ssg oglum, keh keh -, sonra mesela olay butonunda her gun bu genclere yeni odevler ver, okusunlar, beni okusunlar, ben de her gun ko$emden ce$itli egzersizler vereyim, sen de bunlari denetle. e mi oglum?
    - valla $ayane, ba$ka sayin hocam?
    - ondan sonra, oyle kitap falan yazayim deme, bak, olmaz. ben bir baktim sozluge, hemen anladim yazilacak bir kitabin sozlugun uniter ve amalgam yapisina aykiri oldugunu, yapma e mi evladim?
    - hai, sensei batur-san!
    - $imdi biz karar verdik, sozlukte cozumleme cali$masi yapacagiz arkada$larla, o yuzden hepiniz $ik giyinin, bayramliklarinizi falan, arada sozlu yapabiliriz, hazirlikli olun, vallahi cali$mayanin gozunun ya$ina bakmayiz. tirnaklar da temiz olsun. alternatif olun ama temiz olun, pasakli olmayin.
    - tabi hocam, ben soylerim genclere, emir ve goru$lerinize hazir hale geliriz derhal...
    - aferin evladim, bu arada bu sozluk olmami$ yani, seni kirmamak icin yava$ yava$ soylemek istedim, code'u cok iyi degilmi$, oyle dediler. efendim, ondan sonra admin'liginin de iyi olmadigini duydum. cok ba$ibo$ yani. sen bana devret istersen sozlugu, ben iki gunde orayi bir edebiyat bahcesine cevireyim, kendi kitaplarim gibi derli toplu duzenli yapayim, her gun en az 200 tane essay yazdirayim. bak o zaman nasil herkes methiyeler duzecek sozluge.
    - yeter ki siz emredin, ben notere ko$maktayim bile bu esnada.
    - sanki dalga gecer gibi bir halin var ssg oglum?
    - ha$aaa, summe ha$aaa enis hocam.
    - ha aferin, ben $imdi online oluyorum, nasil giriyorduk sozluge?
    - siz sozluge girmeyin, biz size gireriz hocam.
    < klik! >

    ssg sozlukte yeni bir ba$lik acar, adini "sozlugun girdigi insanlar" koyar, ilk entry de enis batur olur.

    < end program >
347 entry daha
hesabın var mı? giriş yap