171 entry daha
  • özünde pahalı olmakla birlikte iyi bir planlamayla en hesaplı tatillerimden birini yaptığım şehirdir.

    şöyle ki;
    - otel yerinde merkezi ve mutfağı olan bir pansiyonda kaldım. fiyatı herhangi bir avrupa şehri oteli kadardı. kahvaltı ve akşam yemeklerini odada hallettim (ki marketten alınacak soğuk aperitifler restoran kalitesinde).
    - biraları duty free'den yüklendim. bitmedi bile, kalanı tr'ye götürdüm. marketten bir kutu fiyatına havalimanında sixpack alınabiliyor.
    - oslo pass aldım. iki gün boyunca bütün ulaşım ve müzeler bedava. ulaşıma adaları gezen dolmuş tekne de dahil. gün batımında bir saat beleş adalar turu attım resmen. gezmedik müze de bırakmadım.
    -gece treniyle bergen'e gittim, gece treniyle döndüm. otelden yırttım iki gece; erkenden bilet aldığım için bana gecesi 300 krondan ucuza geldi. bir tabak yemek fiyatı. gece yolculuğu için verdikleri battaniye yanıma kar kaldı.
    - alışveriş yapmadım. öğle yemeklerini narvesen, 7-eleven, deli de luca'da yedim. büfe fiyatı ve lezzetli seçenekler var.
    - dışarıda fazla sıvı tüketmedim. evet, bu önemli çünkü ülkedeki en anlamsızca pahalı şey umumi tuvalet.

    son gün paraya kıyıp fjord gezisine ve noel konserine gittim (oslo'da değil ama, bergen'de) şehir kartı orada da indirim yaptı. sonuçta eksik bir şey bırakmadım diyebilirim. bir tek aurora borealis'e denk gelemedim çok istesem de. o da parayla olacak bir şey değil zaten.
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap