200 entry daha
  • 1986 yılında avanostan van'a hakim olarak tayin edildi. avanos ve göremede zamanın mafya babalarından inci babanın bazı işlerini yapmış,dostluk kurmuş olduğunu kendisinden öğrendik.

    tayinininden 2 ay filan geçmişti ki hakkında bazı şeyler duymaya başladık. geldiği yerden birtakım kişiler, hakim ve savcı arkadaşlara mektuplar yazıyor, bazı olumsuz şeyler bildiriyordu. pek ciddiye almadım. aynı lojmanda kalıyorduk. aykırı bir davranışları yoktu. eşi ev hanımı idi. çocuklarına düşkün bir anne idi.
    bu hakim arkadaş bir süre sonra ,hafta sonları mersine gidip gelmeğe başladı. olabilir...
    kendisi “saç traşı olmak için” gittiğini -biz sormadan- açıklama ihtiyacı duydu. yadırgamadım.
    (bkz: erkeklerin berber sadakati)

    esnafla çok çabuk ve rahat dostluk kurabiliyordu. mersine gidiş dönüşlerinde bazen (kristal,gümüş gibi) pahalıca eşyalar getiriyordu. bir yıl geçmişti ki müfettişler geldi. geçici yetki ile galiba amasyaya gönderildi. bir yıl kadar orada çalıştıktan sonra yine geçici yetki ile bingöl veya bitlise atandı. sebebini bilmiyordum ama eşi ve çocuklarının durumuna üzülüyordum. eşim, çocuklarına ve karısına gereken desteği sağlıyordu.yani yardımda bulunduk.

    ben van'a sürgün olarak gönderilmiştim.1.sınıfa ayrılmıştım. van o yıllarda 2.bölge yerlerdendi. 1.bölge yere tayinim gerekirdi. neyse bu ayrı bir öykü...van güzel yerdi ama çocuklarımın tahsili nedeniyle ankara vs. gibi yerlere atanmama engel bir durum yoktu.ben öyle sanıyordum.atanma dilekçesi yazdım .cevap geldi : “hakkında soruşturma var atama yapamayız.”
    hakkımda soruşturma olduğundan ve mahiyetinden haberim yoktu.araştırdık. beni,eşimi,acm başkanını ,savcıları vs. şikayet etmişler.eşim ve benim hakkımızdaki şikayet komik : “barlarda ve pavyonlarda şampanyalar patlatıp,sular gibi para harcamak” .bildiğim kadarı ile o yıllarda bar-pavyon yoktu. şikayet dilekçesinde vanda daha önce çalışmış bir banka müdürünün adı ve imzası var. soruşturma sonucunda o müdürün bizi tanımadığı ve imzanın kendisine ait olmadığı anlaşıldı.
    lafı uzatmıyalım. şikayeti bu arkadaşın yaptığını öğrendik. amacı ne idi bilemiyorum.meslekten ihraç edildi. hemşehrisi bir kurul üyesinin torpili ile tekrar mesleğe dönmüş. sonra nedense istifa etmiş...
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap