8 entry daha
  • katıldığım önermedir.. oldukça uzun zamandır (10 yıl) birlikte olduğum sevdiceğimle kısa bir zaman önce (6 ay) evlendik, hayatımızda neredeyse hiç bir şey değişmedi. tek değişen ailelerimiz evimize geldiklerinde aman şurada çorabı kaldı saklayayım derdimiz yok.

    evlilikten, kendinden, karşındakinden ve hayattan ne beklediğine göre değişiyordur belki.

    işin püf noktası benzer hayatlar yaşamaktan keyif almak, orta noktada buluşabilmek. mesela biriniz her gece ortamlara akmaktan keyif alıyorken eşiniz evde mısır patlatmaktan mutlu oluyorsa o iş yaş. biriniz çoluk çocuk aşıgı diğeri çocuk sesinden tiksiniyorsa o iş yine yaş.

    biz genelde uyuşuk bir çiftiz mesela bir gün evde köşelerimize çekilip kitap okuyoruz, ertesi gün sinemaya gidiyoruz ya da ne bileyim beraber kek yapmaktan keyif alıyoruz. gün oluyor birimiz maça ötekimiz kankilerle dedikoduya gidiyoruz, evli ya da değil arkadaşlarımız bize geliyor grup olarak eğleniyoruz. benim arkadaşım gelecek olursa eşim bize evde alan ayırıyor, onun arkadaşı gelecekse ben onlara. ikimiz de farklı kültürlere meraklıyız, gezmeyi görmeyi seviyoruz. kısa vadede çocuk düşünmüyoruz öyle ki erteleme sebeplerimiz bile aynı; çocuk sabır ister, bizde o pek yok..

    ikiz miyiz, bildiğim kadarıyla hayır. farklılıklarımız da var tabi ki hem de çok fazla. mesela eşim çok düşünmeden hareket eder, ben plan program yapmayı tercih ederim ama ortayı buluyoruz bir şekilde.

    hiç mi tartışma olmuyor tabi ki oluyor, ama evlenmeden önce de oluyordu. bizde tartıştığımız konular bile değişmedi. evlenmeden önce eşinizi iyi tanıyın, bol bol zaman geçirin.

    ***bu senaryoda çiftin aklı başında oldugu varsayılmıştır yoksa zaten evlenmeyin.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap